Ράιχενμπαχ: Πενιχρά μέχρι τώρα τα αποτελέσματα στα έσοδα - iefimerida.gr

Ράιχενμπαχ: Πενιχρά μέχρι τώρα τα αποτελέσματα στα έσοδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ιδιαίτερα επικριτικός για τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα του φορολογικού μηχανισμού εμφανίστηκε ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ.

«Μέχρι σήμερα, πάντως, τα αποτελέσματα είναι πενιχρά παρότι έχουμε επενδύσει πολλά σε τεχνική βοήθεια» ανέφερε ο κ. Ράιχενμπαχ που είχε συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και συμπλήρωσε πως ευελπιστεί ότι με την τοποθέτηση του νέου γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, θα σημειωθεί πρόοδος και σε αυτό το κομμάτι τους επόμενους μήνες.

«Είναι νωρίς να είμαστε απολύτως βέβαιοι για οτιδήποτε. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θα σταθεί εμπόδιο, δεν θα καθυστερήσει τις διαδικασίες σε αυτό το στάδιο, προκειμένου να υπάρξει μια πρώτη πολιτική απόφαση. Οπότε όταν θα υπάρξει οριστική συμφωνία θα είναι πιο σύντομες οι αποφάσεις της Επιτροπής» ανέφερε σχετικά με την έκβαση των διαπραγματεύσεων που θα γίνουν με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις τράπεζες για την επανεκκίνηση των έργων των τεσσάρων αυτοκινητοδρόμων της χώρας.

Απο την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες θα μεταβεί στις Βρυξέλλες και θα έχει συναντήσεις με τους αρμόδιους επιτρόπους, Χαν, Αλμούνια και Μπαρνιέ, προκειμένου να τους ενημερώσει για το ζήτημα των αυτοκινητοδρόμων, ούτως ώστε να μην καθυστερήσουν οι διαδικασίες από την Επιτροπή.

Εκτός από την επανεκκίνηση των έργων στους τέσσερις μεγάλους αυτοκινητοδρόμους, οι κ. Χατζηδάκης και Ράιχενμπαχ συζήτησαν την προώθηση ενός σχεδίου ανάπτυξης που συνδέεται με την επόμενη προγραμματική περίοδο για την Ελλάδα, με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης να δηλώνει ότι επιθυμία του είναι να υπάρξει ένα μοντέλο ανάπτυξης παρόμοιο με τη «Λευκή Βίβλο» της ΕΕ επί εποχής Ντελόρ.

(Φωτογραφία: Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ