Η Κίνα θα ξεπεράσει την Αμερική στην επιστημονική παραγωγή - iefimerida.gr

Η Κίνα θα ξεπεράσει την Αμερική στην επιστημονική παραγωγή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η χώρα που έδωσε στην ανθρωπότητα την πυρίτιδα, το χαρτί και την τυπογραφία ετοιμάζεται να κατακτήσει πάλι την πρώτη θέση στον παγκόσμιο χάρτη της επιστημονικής παραγωγής.

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα της Royal Society, της βρετανικής εθνικής ακαδημίας επιστημών, η Κίνα θα έχει ξεπεράσει την Αμερική στον τομέα της επιστημονικής έρευνας μέχρι το 2013, έχοντας ήδη εκθρονίσει την Μεγάλη Βρετανία από τη δεύτερη θέση. Οι ερευνητές προβλέπουν σημαντικές αλλαγές στο παγκόσμιο επιστημονικό τοπίο, τονίζοντας την σημασία που έχει η επιστημονική έρευνα για την ανταγωνιστικότητα μιας χώρας σε παγκόσμιο επίπεδο. Μεταξύ άλλων στην έρευνα αναφέρεται ότι: «Οι επιστημονικοί πίνακες κατάταξης δεν είναι μόνο για το γόητρο- αποτελούν το βαρόμετρο της ικανότητας μιας χώρας να ανταγωνιστεί σε παγκόσμιο επίπεδο».

Ο Δρ Κονγκ Καο του πανεπιστημίου του Νόττινχαμ, δήλωσε στο BBC: «Υπάρχουν πολλά εκατομμύρια αποφοίτων και όλοι τους είναι υποχρεωμένοι να δημοσιεύουν τα αποτελέσματα της επιστημονικής έρευνάς τους», τονίζοντας ότι η ποσότητα των δημοσιεύσεων δεν συμβαδίζει με την ποιότητα των δημοσιευομένων. Επίσης, πρόσθεσε ότι το κίνητρο της Κίνας είναι να ανεξαρτητοποιηθεί από εξωτερική τεχνογνωσία και να ανακτήσει τον ιστορικό της ρόλο ως παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της τεχνολογίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κίνα Αμερική επιστημονική παραγωγή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ