ΤΑΙΠΕΔ: Κρίσιμο το α' εξάμηνο του 2013 για τις αποκρατικοποιήσεις - iefimerida.gr

ΤΑΙΠΕΔ: Κρίσιμο το α' εξάμηνο του 2013 για τις αποκρατικοποιήσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεργασία με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, είχαν το πρωί της Τρίτης τα στελέχη του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου με κεντρικό θέμα την πορεία των ιδιωτικοποιήσεων.

Σε πρώτο πλάνο βρέθηκαν ο ΟΠΑΠ και η ΔΕΠΑ με τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ να χαρακτηρίζουν κρίσιμο το πρώτο εξάμηνο του 2013 όπου θα πρέπει εκτός των δύο «φιλέτων» να πωληθούν έντεκα συνολικά έργα.

Όπως, ανέφεραν οι ίδιοι παράγοντες, μετά τη συνεργασία που είχε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, Τάκη Αθανασόπουλο, δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο χρονοδιάγραμμα και τους στόχους του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, τα μεγάλα λιμάνια και τα μεγάλα αεροδρόμια της χώρας θα ιδιωτικοποιηθούν κατά μόνας, ενώ θα υπάρξει ομαδοποίηση για τα μικρά περιφερειακά λιμάνια και αεροδρόμια.

Για τον ΟΛΠ, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από την Cosco, αλλά εκφράζεται προβληματισμός για το εάν θα είναι ένας ο μεγάλος «παίκτης» ή θα παρουσιαστούν και άλλοι ανταγωνιστές. Σημειώνεται τέλος, ότι την ερχόμενη εβδομάδα η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να ενημερώσει το Κοινοβούλιο για την ΕΥΑΘ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ