Ιμάμηδες στο ελληνικό δημόσιο, μια τροπολογία που φέρνει φουρτούνα στα κόμματα - iefimerida.gr

Ιμάμηδες στο ελληνικό δημόσιο, μια τροπολογία που φέρνει φουρτούνα στα κόμματα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τροπολογία για να μπορούν να προσλαμβάνονται από το ελληνικό δημόσιο ιμάμηδες για τη διδασκαλία του Κορανίου στα τεμένη της Θράκης φέρνει το υπουργείο Παιδείας προκαλώντας αντιδράσεις στα κόμματα της συγκυβέρνησης.

Το κρίσιμο στοιχείο της τροπολογίας, που έρχεται να διορθώσει λάθη και παραλείψεις του προηγούμενου νόμου 3536/2007, είναι ότι οι ιμάμηδες αυτοί θα μπορούν να διδάσκουν το Κοράνι και σε παιδιά μουσουλμάνων που φοιτούν σε δημόσια σχολεία κατά τη διάρκεια του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι θα αποδυναμωθεί ο θερμός των «φροντιστηρίων Κορανίου» (Κουράν κουρσού) που σε μεγάλο βαθμό ελέγχονται και καθοδηγούνται από το τουρκικό Προξενείο στην Κομοτηνή.

Η ΝΔ εμφανίζεται διατεθειμένη να υποστηρίξει την τροπολογία, ωστόσο το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ εκφράζουν αντιρρήσεις. Το πρόβλημα εντοπίζεται όμως κυρίως στο ΠΑΣΟΚ το οποίο, αν και αρχικά είχε δηλώσει ότι θα ψηφίσει την τροπολογία τώρα εμφανίζεται αρνητικό.

Σύμφωνα ωστόσο με ορισμένες πληροφορίες, η έντονη αντίδραση που έχει εκφράσει για την τροπολογία ο μουσουλμάνος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν απασχολεί την ηγεσία του κόμματος. Ο κ. Χατζηοσμάν φέρεται διατεθειμένος ακόμη και να ανεξαρτητοποιηθεί αν το ΠαΣοΚ ψηφίσει την τροπολογία.

Οι μισθοί των ιμάμηδων θα πληρώνονται από την ελληνική Πολιτεία, μαζί με την παροχή ασφάλισης στο ΙΚΑ και συντάξιμα έτη. Παράλληλα, οι ιεροδιδάσκαλοι θα μπορούν να παραδίδουν μαθήματα Κορανίου σε μουσουλμάνους μαθητές που φοιτούν σε δημόσια σχολεία της Θράκης και έχουν απαλλαγεί από το μάθημα των Θρησκευτικών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ