18 νεκροί στο Πακιστάν από συνεχείς αμερικανικές επιθέσεις - iefimerida.gr

18 νεκροί στο Πακιστάν από συνεχείς αμερικανικές επιθέσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τουλάχιστον τρεις ισλαμιστές αντάρτες σκοτώθηκαν σήμερα από τους πυραύλους ενός αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροπλάνου στο βορειοδυτικό Πακιστάν, έπειτα από δύο παρόμοιες επιθέσεις που έγιναν το πρωί και στοίχισαν τη ζωή σε 15 ανθρώπους, ανακοίνωσαν στρατιωτικοί αξιωματούχοι.

"Ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος έριξε δύο πυραύλους εναντίον ενός οχήματος των ανταρτών, σκοτώνοντας τρεις αντάρτες", δήλωσε τηλεφωνικά υψηλόβαθμος στρατιωτικός αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Η επίθεση αυτή πραγματοποιήθηκε στο Ντράι Νιστάρ, στην περιοχή των φυλών του Νότιου Ουαζιριστάν, σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από τα σημεία όπου έγιναν οι δύο προηγούμενες επιθέσεις, από τις οποίες σκοτώθηκαν νωρίς το πρωί συνολικά 15 άνθρωποι.

Αξιωματούχοι των πακιστανικών υπηρεσιών πληροφοριών έκαναν γνωστό πως τα δύο πρώτα μην επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν ένα κτιριακό συγκρότημα ανταρτών και μια γειτονική ισλαμική θρησκευτική σχολή και πως στους 15 νεκρούς περιλαμβάνονται επτά ξένοι.

Μερικοί σκοτώθηκαν καθώς προσπαθούσαν να περισυλλέξουν τα πτώματα συντρόφων τους που είχαν σκοτωθεί κατά την πρώτη επίθεση.

Ένα απ' αυτά τα μη επανδρωμένα αεροπλάνα εκτόξευσε δύο πυραύλους εναντίον κτιρίου στη ζώνη Ουάσα Ντάνα, στην περιοχή των φυλών του Νότιου Ουαζιριστάν, προπύργιου των πακιστανών Ταλιμπάν που είναι σύμμαχοι της Αλ-Κάιντα, δήλωσε τηλεφωνικά προς το Γαλλικό Πρακτορείο υψηλόβαθμος στρατιωτικός αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

"Οκτώ αντάρτες σκοτώθηκαν", πρόσθεσε. Οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιώθηκαν από ένα συνάδελφό του.

Η επίθεση αυτή πραγματοποιήθηκε περίπου 15 λεπτά έπειτα από μια πρώτη, που είχε πραγματοποιηθεί σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από εκεί και είχε στόχο κατοικίες κοντά σ' ένα θρησκευτικό σχολείο στη ζώνη Σαλάμ Ραγζάι με απολογισμό επτά νεκρούς.

Πρόκειται για την δεύτερη τέτοια επίθεση στο Νότιο Ουαζιριστάν μέσα σε χρονικό διάστημα μικρότερο από μια εβδομάδα.

Ένα στέλεχος της αλ Κάιντα, ο Ίλιας Κασμίρι, αναφέρθηκε ότι σκοτώθηκε από ένα παρόμοιο πλήγμα στην ίδια περιοχή την 2α Ιουνίου.

«Οι πύραυλοι έπληξαν ένα κτήριο των μαχητών στα βουνά κοντά στην Ουάνα», είπε ένα στέλεχος των εγχώριων υπηρεσιών πληροφοριών, αναφερόμενος στην σημαντικότερη πόλη του Νοτίου Ουαζιριστάν.

Άλλος αξιωματούχος είπε ότι οι νεκροί είναι όλοι «ταλιμπάν από το Πουντζάμπ», την μεγαλύτερη επαρχία του Πακιστάν.

Οι πακιστανοί ταλιμπάν, που θεωρούνται σύμμαχοι της αλ Κάιντα, έχουν εντείνει τις επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων του στρατού και των υπηρεσιών ασφαλείας μετά το θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν σε επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ στο έδαφος του Πακιστάν τον περασμένο μήνα.

Ο Κασμίρι είχε χαρακτηριστεί από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ «παγκόσμιος τρομοκράτης», και φερόταν να συνδέεται με την επίθεση στο Μουμπάι της Ινδίας το 2008, η οποία είχε στοιχίσει τη ζωή σε 166 ανθρώπους. Τα ΜΜΕ στο Πακιστάν είχαν υποθέσει ότι ήταν ο εγκέφαλος πίσω από μια επίθεση σε βάση του πολεμικού ναυτικού στο Καράτσι τον Μάιο η οποία έφερε σε δύσκολη θέση την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ