Ομόνοια ράβε- ξήλωνε: ο Πεντάκυκλος μετακομίζει - iefimerida.gr

Ομόνοια ράβε- ξήλωνε: ο Πεντάκυκλος μετακομίζει

Ομόνοια ράβε- ξήλωνε: ο Πεντάκυκλος μετακομίζει
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θυμάστε τον Δρομέα του Βαρώτσου στην Ομόνοια; Πώς αισθανθήκατε όταν μετακόμισε και τοποθετήθηκε στη θέση του ο Πεντάκυκλος του Ζογγολόπουλου; Ετοιμαστείτε για νέες αλλαγές, αφού τώρα φεύγει και ο Πεντάκυκλος.

Στην μαρασμένη πλατεία Ομονοίας, ο Πεντάκυκλος του Ζογγολόπουλου ατύχησε. Η γεωγραφία της πλατείας δεν ανέδειξε το έργο που οι ίδιοι οι αστυνομικοί λίγο πριν τα Χριστούγεννα ανέφεραν ως «σωλήνες» ή «σκαλωσιά» προκειμένου να περιγράψουν πού είχε ανέβει μια άτυχη γυναίκα που ήθελε να αυτοκτονήσει. Στο αυτοκτονικό τοπίο της Ομόνοιας που εκφράζει την κατάθλιψη της πόλης – όπως έγραψε και η Wall Street Journal- ετοιμάζεται τώρα μια νέα αλλαγή. Σύμφωνα με πληροφορίες το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας πρόκειται να μεταφέρει το γλυπτό στην αρχή της Συγγρού, γράφει σήμερα η Ελευθεροτυπία.
Υπάρχουν σκέψεις να μπει στη θέση του ένα άλλο γλυπτό, ο Ποσειδώνας, του ίδιου γλύπτη, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ζογγολόπουλος και ο αρχιτέκτονας Κώστας Μπίτσιος είχαν βραβευτεί για τη διαμόρφωση της Ομόνοιας που είχαν προτείνει το 1958, συμπεριλαμβάνοντας τον Ποσειδώνα με το συντριβάνι και τους δυναμικούς πίδακες, όμως το έργο δεν υλοποιήθηκε τελικά.
Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για λύσεις αισθητικής μικροπαρέμβασης που σε αυτή τη φάση δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το τεράστιο πρόβλημα της Ομόνοιας που μοιάζει να έχει αποκοπεί από τον κεντρικό ιστό της πόλης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ