Focus για τη συνάντηση Σόιμπλε - Τσίπρα: Η μονομαχία των ξεροκέφαλων - iefimerida.gr

Focus για τη συνάντηση Σόιμπλε - Τσίπρα: Η μονομαχία των ξεροκέφαλων

Focus για τη συνάντηση Σόιμπλε - Τσίπρα: Η μονομαχία των ξεροκέφαλων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα διεθνή πρακτορεία και ο Τύπος της Γερμανίας ασχολούνται με τη συνάντηση που είχε στο Βερολίνο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Focus:

"Το γεγονός ότι ο Σόιμπλε βρήκε το χρόνο για να συναντήσει τον περιγραφόμενο ως χαρισματικό 38χρονο έχει να κάνει με τις απρόβλεπτες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Για την ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα έρχεται κατά καιρούς στις δημοσκοπήσεις πρώτος. Κι επειδή το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της βαθιά χρεωμένης χώρας θα κρατήσει ακόμη πολλά χρόνια, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί στους δανειστές ότι ο Τσίπρας δεν θα έρθει κάποια στιγμή στην εξουσία. Γι΄ αυτό είναι καλύτερο να συζητά κανείς ήδη μαζί του- προφανώς το ίδιο ισχύει και για τις δυο πλευρές. Έτσι μετά τη συνάντηση και ο Τσίπρας δήλωσε ότι οι διαφορές μας είναι μόνο πολιτικές, όχι προσωπικές"

Αντίστοιχο ήταν το δημοσίευμα του Reuters που είχε ως τίτλο: Ο Σόιμπλε και ο αρχηγός της ελληνικής αντιπολίτευσης σε διαμάχη

Μεταξύ άλλων τονίζει:

"Γρανίτη δάγκωσε ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τον αίτημά του προς την αριστερή αντιπολίτευση στην Ελλάδα να υποστηρίξει το πρόγραμμα λιτότητας".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνάντηση Βερολίνο Αλέξης Τσίπρας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ