Υπερψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία τα προαπαιτούμενα μέτρα - iefimerida.gr

Υπερψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία τα προαπαιτούμενα μέτρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έπειτα από μια συνεδρίαση με έντονες διαφωνίες και εκατέρωθεν αντεγκλήσεις από κυβέρνηση και αντιπολίτευση ολοκληρώθηκε η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών.

Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε επί της αρχής από 166 βουλευτές σε σύνολο 290 παρόντων, ενώ καταψηφίστηκε από 123 βουλευτές και ένας βουλευτής δήλωσε «παρών».

Επί των άρθρων, πραγματοποιήθηκε ονομαστική ψηφοφορία έπειτα από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Όλα τα άρθρα υπερψηφίστηκαν με 166 «ναι», 121 «όχι» και τρία «παρών», εκτός από το άρθρο 35 (για τα εργασιακά), που υπερψηφίστηκε από 151 βουλευτές, καταψηφίστηκε από 136 ενώ 3 δήλωσαν «παρών» και το άρθρο 31 (ρυθμίσεις για την ιδιωτική εκπαίδευση) που έλαβε 165 «ναι», 122 «όχι» και τρία «παρών».

Πως «μοιράστηκαν» τα κόμματα

Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, αλλά και η Χρυσή Αυγή, καταψήφισαν την αρχή και όλα τα άρθρα για τα οποία διεξήχθησαν ονομαστικές ψηφοφορίες.

Η Δημοκρατική Αριστερά καταψήφισε το άρθρο 35 που περιλαμβάνει τις περικοπές του επιδόματος των μακροχρόνια ανέργων, την καταβολή του ΕΚΑΣ μονάχα μετά το 65ο έτος της ηλικίας του ενδιαφερόμενου, τη μείωση της αποζημίωσης απόλυσης για καταγγελία χωρίς προειδοποίηση και άλλα αντίστοιχα μέτρα του υπουργείου Εργασίας, όπως είχε πράξει και κατά την συζήτηση των αντίστοιχων εργασιακών μέτρων που είχαν κριθεί ως προαπαιτούμενα της δόσης του Δεκεμβρίου.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, υπερψήφισαν το νομοσχέδιο, τόσο επί της αρχής, όσο και επί των άρθρων, με εξαίρεση τον Βασίλη Κεγκέρογλου που καταψήφισε το άρθρο 35 για τα εργασιακά μέτρα.

Παράλληλα, το ΚΚΕ, δεν συμμετείχε, ούτε στη συζήτηση, ούτε στην ψηφοφορία.

Από τους ανεξάρτητους βουλευτές, ο Οδυσσέας Βουδούρης καταψήφισε επί της αρχής και δήλωσε «παρών» επί των άρθρων. Αντίστοιχη στάση τήρησε και ο Πάρις Μουτσινάς. Ο Μιχάλης Κασής, καταψήφισε το άρθρο 35 και το άρθρο 31 (ρυθμίσεις για την ιδιωτική παιδεία και τα φροντιστήρια). «Παρών» δήλωσε ο Μάρκος Μπόλαρης, ενώ «όχι σε όλα» ψήφισε ο Νίκος Σταυρογιάννης.

Οι... απόντες

Από την ψηφοφορία, απουσίαζαν οι βουλευτές, Μίμης Ανδρουλάκης, Απόστολος Κακλαμάνης (αν και είχε συμμετάσχει στη συζήτηση του νομοσχεδίου), Άντζελα Γκερέκου, Κώστας Τζαβάρας (για λόγους υγείας), Θεόδωρος Παραστατίδης, Γεώργιος Κασαπίδης, Ηρώ Διώτη, Αλέξης Τσίπρας, Θωμάς Ψύρρας και Γιώργος Σταθάκης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ