Τα πρώτα εσωκομματικά χτυπήματα ξεκίνησαν και στη Δημοκρατική Συμμαχία. Το ιδρυτικό συνέδριο και η εκλογή της πρώτης Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη φαίνεται πως έδωσαν την αφορμή για να δημοσιοποιηθούν οι κόντρες που σοβούν αλλά ως τώρα παρέμεναν στο παρασκήνιο.
Από τις πλέον έντονες αντιπαραθέσεις είναι αυτή του Χρήστου Μαρκογιαννάκη, ο οποίος -μεταξύ σοβαρού και αστείου- αυτοαποκαλειται «υπαρχηγός» της Ντόρας, με τον έτερο Κρητικό βουλευτή, τον Λευτέρη Αυγενάκη. Ουκ ολίγες φορές έχει χρειαστεί η «πυροσβεστική» παρέμβαση της Ντόρας για να λύσουν τις διαφορές τους πριν αυτές δουν το φως της δημοσιότητας. Διαφορές που προέκυψαν από ζητήματα κυρίως τοπικής φύσεως, όπως η περίφημη ιστορία του Εφετείου στην Κρήτη, αλλά και από τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του κόμματος στο νησί στις εκλογές.
Μια δεύτερη κόντρα που έχει πιο ιδεολογικά χαρακτηριστικά είναι αυτή του φιλελεύθερου έως νεοφιλελεύθερου Θόδωρου Σκυλακάκη με τον λαϊκοδεξιό Κώστα Κιλτίδη. Ο τελευταίος πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα πολιτευτεί στην Α΄ Θεσσαλονίκης, προκαλώντας την έντονη αντίδραση τοπικών στελεχών της Ντόρας που ανήκουν στον φιλελεύθερο χώρο (Ταχιάος, Κοσκινάς κ.ά.). Στις θέσεις που διατυπώθηκαν ως προτάσεις για το ιδρυτικό συνέδριο είχαν πάρει το πάνω χέρι οι πιο φιλελεύθερες απόψεις (όχι φοιτητική παράταξη στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, όχι στις νομαρχιακές οργανώσεις κ.ά.). Τελικά όμως κάποιες από αυτές καταψηφίστηκαν πανηγυρικά από τους εκπροσώπους της πιο δεξιάς απόκλισης.
Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί ανάμεσα σε ορισμένα από τα κορυφαία στελέχη του κόμματος είναι και το χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής». Στο δημοσίευμα με τίτλο «έριδες και πάθη στην αυλή της Ντόρας» γίνεται αναφορά στους εσωκομματικούς αντιπάλους του κ. Σκυλακάκη που του καταλογίζουν ότι είναι «ευνοημένος, άκαπνος, γυρολόγος και ακραία νεοφιλελεύθερος». Για τον κ. Μαρκογιαννάκη το ίδιο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι «εργάζεται συστηματικά για την προώθηση φίλων του στα νέα όργανα του κόμματος».