Σφοδρή επίθεση Μιχελάκη στην κυβέρνηση για το βίντεο - iefimerida.gr

Σφοδρή επίθεση Μιχελάκη στην κυβέρνηση για το βίντεο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης με αφορμή το "προπαγανδιστικό", όπως το χαρακτηρίζει, σποτ που κυκλοφόρησε το περασμένο Σάββατο.

"Σε ποιους απευθύνονται και ποιος τους πιστεύει;", διερωτήθηκε ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος σχολίασε τα όσα ακούγονται στο συγκεκριμένο σποτ. "Λένε ότι στους 20 μήνες που πέρασαν έγιναν όσα δεν έγιναν χρόνια ολόκληρα, ενώ η αλήθεια είναι ότι στους 20 μήνες που πέρασαν χάθηκαν όσα κερδήθηκαν χρόνια ολόκληρα. Λένε ότι χτίζουν την Ελλάδα που θέλουμε, ενώ η αλήθεια είναι ότι αυτή δεν είναι η Ελλάδα που θέλουμε", δήλωσε ο κ. Μιχελάκης, επισημαίνοντας πως τίποτα δεν κινείται προς τα εμπρός καθώς η χώρα βουλιάζει στην ύφεση.

Εντωμεταξύ με μηνύματά τους στο youtube, πάνω από 160 πολίτες που είδαν το βίντεο στράφηκαν στην πλειοψηφία τους κατά της κυβέρνησης, άλλοι με χιούμορ και άλλοι με αγανάκτηση. «Έπρεπε να είχε ως μουσική επένδυση το Ρέκβιεμ του Μότσαρτ ή σε ελληνικό το 'ο Χάρος βγήκε παγανιά"», σχολίαζαν κάποιοι, αναρωτούμενοι «μήπως ζούμε στην Ελβετία και δεν το έχουμε καταλάβει;», ενώ οι πιο πολλοί 'θυσίαζαν' μόνο δύο λέξεις, «αίσχος» και «ντροπή». Χαρακτηρισμοί τύπου 'ψεύτες' και 'κλέφτες', δεν έλειπαν, αν και αυτοί αφορούσαν συνήθως την ολότητά του το πολιτικό σύστημα, δείχνοντας -χωρίς δημοσκόπηση- την απαξίωση του τελευταίου.

Την ώρα που η κυβέρνηση υποστήριζε μέσω του βίντεο, διάρκειας δύο λεπτών και 19 δευτερολέπτων, ότι «μέσα σε 20 μήνες έγιναν όσα δεν έγιναν χρόνια ολόκληρα και πετύχαμε πολλά», με κεντρικό μήνυμα ότι η χώρα γλύτωσε από τη χρεοκοπία, με τον "πρωτόγνωρο μηχανισμό στήριξης ύψους 110 δισ. ευρώ" και τη "μεγαλύτερη μείωση ελλείμματος που πέτυχε ποτέ χώρα στην ευρωζώνη", υπό το σύνθημα "αλλάζουμε μαζί", οι πολίτες αναρωτιόνταν πώς διέφυγε από τους δημιουργούς του η ανεργία που έχει χτυπήσει κόκκινο, το κόψιμο μισθών και συντάξεων, κυρίως όμως... η νέα απειλή της χρεοκοπίας που επιστρέφει για να δείξει πως όσα έγιναν επί 20 μήνες δεν κατάφεραν παρά να γυρίσουν τη χώρα πίσω στο σημείο εκκίνησης. Έτσι, οι σχολιάζοντες αναρωτιούνταν πότε θα φτιάξουν (στην κυβέρνηση) το δίωρο βίντεο με όσα δεν έκαναν αντί για το δίλεπτο με όσα έκαναν, απαιτώντας να μάθουν πόσο κόστισε η παραγωγή του και πότε θα επιστραφούν αυτά τα χρήματα στον λαό.

"Όταν λέμε 'αφήνουμε πίσω όσα μας έβλαψαν', εννοούμε παραγράφονται οι κλοπές, οι μίζες κλπ", σχολίαζε πολίτης, όταν άλλος απαιτούσε "χειροπέδες" σε πολιτικούς. Άλλοι πάλι στηλίτευαν την πολιτική "με όρους του '80", μιλούσαν για "ροζ συννεφάκι" της κυβέρνησης και για πραγματικότητα με μειώσεις μισθών και συντάξεων, απολύσεις, εξαθλίωση, ξεπούλημα κ.ά. Πρότειναν δε, τη ... βράβευση του βίντεο στην κατηγορία "επιστημονικής φαντασίας" μιλούσαν για "επιθεώρηση" και "ανέκδοτο", κατήγγειλαν την "υποθήκευση της χώρας", την "παράδοσή της εν λευκώ στους ξένους δανειστές", τα δυσβάστακτα μέτρα και το... καμάρι της κυβέρνησης από πάνω...

Από τα σχόλια, πάντως, δεν έλειψαν και οι θετικές κρίσεις -αν και εμφανώς λιγότερες- με πολίτες να "παραδέχονται" πως αν δεν υπήρχε το μνημόνιο, δεν θα καταβάλλονταν μισθοί και συντάξεις, ή άλλους -λίγους- που ενθάρρυναν την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να συνεχίσουν... δυναμικότερα. Ακόμα λιγότερα, αλλά πάντως υπαρκτά, ήταν τα μηνύματα που έχουν ήδη αποσυρθεί, προφανώς λόγω... ακαταλληλότητας στη φρασεολογία.

Η απάντηση μέσω youtube των Αγανακτισμένων και Απελπισμένων Ελλήνων πολιτών στο βίντεο απολογισμού της κυβέρνησης φαίνεται πως ήταν άμεση.

Δείτε τα βίντεο

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ