Ξέσπασε πόλεμος αγνώστων εναντίον του κράτους: Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ - iefimerida.gr

Ξέσπασε πόλεμος αγνώστων εναντίον του κράτους: Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ξέσπασε πόλεμος αγνώστων εναντίον του κράτους: Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι πυροβολισμοί με καλάσνικοφ εναντίον των γραφείων της ΝΔ οι οποίοι έρχονται λίγες ώρες μετά την επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι του αδελφού του Σίμου Κεδίκογλου δίνουν αφορμή για ένα νέο ολοκληρωτικό πόλεμο μεταξύ των κομμάτων.

«Τα γκαζάκια θα μας βρουν απέναντι μέχρι τέλους. Η ανθρώπινη ζωή δεν μπαίνει στο ζύγι» ήταν η άμεση απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την επίθεση εναντίον της οικίας του αδελφού του Σίμου Κεδίκογλου, χθες, Κυριακή, στο λόφο του Στρέφη.

«Κουφιοκεφαλάκηδες ή παρακρατικούς» οι οποίοι «βλάπτουν τον ελληνικό λαό» χαρακτήρισε σήμερα Δευτέρα τους δράστες των αγνώστων που πυροβόλησαν με καλάσνικοφ εναντίον των γραφείων της ΝΔ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημουλης.

Ο κ. Παπαδημούλης, απαίτησε την άμεση σύλληψη των δραστών και την αυστηρή τιμωρία τους, ενώ αναφορικά με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «ασφαλώς και είναι καταδικαστέα μια τέτοια ενέργεια από το ΣΥΡΙΖΑ».

«Απαιτώ από την αστυνομία να τους συλλάβει χθες, απαιτώ από τη Δικαιοσύνη να τους τιμωρήσει αυστηρά» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει να φορτώνει με αθλιότητες την αξιωματική αντιπολίτευση και να τη σχετίζει με τέτοιες ενέργειες.

«Εμάς μας συμφέρουν ομαλές δημοκρατικές εξελίξεις » είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπαδημούλης τόνισε με έμφαση ότι οι πυροβολισμοί στα γραφεία της ΝΔ «είτε είναι τρομοκρατική ενέργεια είτε είναι παρακρατικοί αλλάζουν την ατζέντα και βλάπτουν τον λαό».

Κυβέρνηση εναντίον ΣΥΡΙΖΑ

Η κυβέρνηση κλιμάκωσε χθες τις επιθέσεις εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ ενώ ευθείες βολές εναντίον της Κουμουνδούρου την ταύτιζε με καταστάσεις βίας και ανομίας.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει ρότα και σε αντίθεση με την προηγούμενη αντίδρασή του για τις καταλήψεις στη Βίλα Αμαλία σπεύδει να καταδικάσει απερίφραστα τις επιθέσεις που εξαπολύονται πλέον εναντίον κομμάτων, τραπεζών και συγγενών πολιτικών προσώπων.

«Περιθωριακό κόμμα»

Ο Πρωθυπουργός με παρέμβασή του στο Βήμα της Κυριακής χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ «περιθωριακό κόμμα διαμαρτυρίας» και σημείωσε ότι «λειτουργούν με έλλειμμα ευθύνης». Το Μέγαρο Μαξίμου στέλνει έτσι σαφές μήνυμα ότι η μετωπική με τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στρατηγική επιλογή. Στενοί συνεργάτες του κ. Σαμαρά εκτιμούσαν από χθες ότι θα ακολουθήσουν πολεμικά επεισόδια και πράγματι επαληθεύτηκαν, αν επιβεβαιωθεί το σενάριο της στοχευμένης επίθεσης με καλάσνικοφ στα γραφεία της ΝΔ.

Ο Πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να μην αφήσει περιθώριο για ελιγμούς στον ΣΥΡΙΖΑ και θα πιέζει για ξεκάθαρες θέσεις ενώ στην ίδια γραμμή κινούνται το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ που επίσης ζητούν από την Κουμουνδούρου να καταδικάσει τις επιθέσεις χωρίς αστερίσκους.

«Θα περίμενε κανείς από ένα κόμμα που βρισκόταν ως πρόσφατα στο 4% και πήρε πριν από λίγο 26% ότι θα γινόταν πιο υπεύθυνο. Αλλά εκείνοι λειτουργούν ως περιθωριακό κόμμα διαμαρτυρίας» ήταν το επιθετικό σχόλιο του Αντώνη Σαμαρά στο Βήμα της Κυριακής.

Η Κουμουνδούρου αντεπιτέθηκε χαρακτηρίζοντας τον κ. Σαμαρά «ιεροκήρυκα ενός νέου εμφυλιοπολεμικού διχασμού με συκοφαντικές κατηγορίες εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ