Σχέδιο αξιοποίησης του Τατοΐου εξετάζει το ΤΑΙΠΕΔ - iefimerida.gr

Σχέδιο αξιοποίησης του Τατοΐου εξετάζει το ΤΑΙΠΕΔ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τους τρόπους με τους οποίους θα εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου εξετάζει η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, που ετοιμάζει το σχέδιο για το πρώην βασιλικό κτήμα στο Τατόι.

Σύμφωνα με όσα γράφει το Βήμα της Κυριακής, η προκήρυξη αναμένεται να δημοσιοποιηθεί το καλοκαίρι του 2013 και θα αφορά σύμβαση παραχώρησης του χώρου για 50 ή 60 έτη.

Μεταξύ των προτάσεων που έχουν διατυπωθεί μέχρι στιγμής είναι η αναπαλαίωση των ανακτόρων, η δημιουργία μουσείου και ξενοδοχείου στους παλαιούς στρατώνες, η μετατροπή του παλαιού ξενοδοχείου σε εστιατόριο και η επαναλειτουργία του αγροκτήματος.

Οι υπεύθυνοι του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου αναμένεται το προσεχές διάστημα να έχουν επαφές με την εταιρεία που έχει αναλάβει τη διαχείρηση των Κήπων Τίβολι στην Κοπεγχάγη, ενώ στέλεχος του ΤΑΙΠΕΔ ανέφερε πως «παρότι τα κτίρια βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση συγκεντρώνουν 140.000 επισκέπτες το χρόνο και ο χώρος θα μπορούσε να αποτελέσει πόλο έλξης τουριστών».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ