Σκληρή σύγκρουση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τα κρούσματα βίας - iefimerida.gr

Σκληρή σύγκρουση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τα κρούσματα βίας

Σκληρή σύγκρουση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τα κρούσματα βίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα αλλεπάλληλα κρούσματα βίας με επιθέσεις σε δημοσιογράφους και οι επιθέσεις τη νύχτα με γκαζάκια στα γραφεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και ισχυρές συγκρούσεις ανάμεσα στα κόμματα της βουλής.

Συγκεκριμένα στις 02:58 τα ξημερώματα άγνωστοι τοποθέτησαν τρία μπουκάλια με εύφλεκτο υλικό έξω από τα γραφεία της ΝΔ στην Αργυρούπολη, στην οδό Κυκλάδων 20, ενώ στις 03:11 άγνωστοι πέταξαν μολότοφ και στα γραφεία της ΝΔ στην οδό Μυστρά στη Γλυφάδα. Επίσης στις 4 εξερράγη γκαζάκι στην είσοδο των γραφείων της ΝΔ και στην Κυψέλη.

Ακολούθησαν δύο εμπρηστικές επιθέσεις σε ΑΤΜ μηχανήματα δύο υποκαταστημάτων της Eurobank, στην Καισαριανή, ενώ γύρω στις 04:24, άγνωστοι πέταξαν δύο τούβλα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στη Γλυφάδα.

Τα γεγονότα αυτά υπήρξαν αφορμή για μία σειρά από καυστικές δηλώσεις και συγκρούσεις μεταξύ της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής σηκώνει το γάντι και χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ «περιθωριακό κόμμα», ενώ απαντά στο θέμα που έθεσε περί ευθυνών Βενιζέλου τονίζοντας ότι «εμείς βρήκαμε την αληθινή λίστα και εντοπίσαμε τα προβλήματα που υπήρχαν, ενώ ελέγχονται 54 χιλιάδες ονόματα»

Καυστική ανακοίνωση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε και το ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζοντας τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «μιμητές του επιθεωρητή Κλουζώ» και έκανε λόγο για «πολιτική χυδαιότητα που «πιάνεται από τα μαλλιά της».

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «πανικόβλητη προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα από τη Λίστα Λαγκάρντ και το νέο νομοσχέδιο φορολεηλασίας» προσθέτοντας ότι «σε αυτό το σχέδιο εντάσσονται οι επιθέσεις εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και η προσπάθεια δημιουργίας ενός εμφυλιοπολεμικού κλίματος όπου ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ προωθεί τη...βία, την ανομία και την έλευση των εξωγήινων στον πλανήτη μας».

Ακολούθως τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν έχει σχέση ούτε με τους εμπρησμούς γραφείων, ούτε με άλλες πράξεις τυφλής βίας που σε καμία περίπτωση δεν στρέφονται ενάντια στο μνημονιακό σύστημα, από το οποίο μάλιστα και αξιοποιούνται, επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει ότι αυτή την αυτονόητη καταδίκη μας, η ΝΔ και η κυβέρνηση ηθελημένα φαίνεται να την αγνοούν».

Όπως τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση, αρνείται να παρακολουθήσει αυτό το «θέατρο του παραλόγου» και διερωτάται αν τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση «Συμφωνούν με αυτή τη στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και τα εμφυλιοπολεμικά ακροδεξιά κηρύγματα; Προτίθενται να συνεχίσουν να κρύβονται πίσω από αυτά, αδύναμοι να δώσουν απαντήσεις για την καταδίκη της πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας στη φτώχεια και την εξαθλίωση εξαιτίας της συνέχισης της μνημονιακής πολιτικής; Θα προστατευτεί η δημοκρατία και οι κοινωνικοί αγώνες από τη συγκρότηση ενός δεξιού αυταρχικού κράτους που βάζει στο στόχαστρό του την ίδια την κοινωνία;».

Με αφορμή την επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε: «Η κυβέρνηση ζητά μόνο το αυτονόητο σε μια Δημοκρατία: τη σαφέστατη καταγγελία και αποκήρυξη κάθε μορφής βίας από το σύνολο του πολιτικού κόσμου»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ