Πολιτικά κόμματα και δημοσιογράφοι καταδικάζουν τις επιθέσεις με τα γκαζάκια - iefimerida.gr

Πολιτικά κόμματα και δημοσιογράφοι καταδικάζουν τις επιθέσεις με τα γκαζάκια

Πολιτικά κόμματα και δημοσιογράφοι καταδικάζουν τις επιθέσεις με τα γκαζάκια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όλα τα κόμματα καταδίκασαν την επίθεση με γκαζάκια που πραγματοποίησαν τα ξημερώματα άγνωστοι σε σπίτια δημοσιογράφων. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου έκανε λόγο για «επιχείρηση ανοιχτής τρομοκρατίας στον χώρο των μέσων ενημέρωσης» και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας από τα στελέχη του να αποκηρύξουν τους κουκουλοφόρους.

«Χθες οι εισβολές σε ραδιοφωνικούς σταθμούς. Σήμερα οι εκρήξεις σε σπίτια δημοσιογράφων. Επιχειρείται ανοιχτή τρομοκρατία στον χώρο των μέσων ενημέρωσης, ένα ζωτικό χώρο της Δημοκρατίας μας. Επιτέλους τι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ για να αποκηρύξει τους χαϊδεμένους κουκουλοφόρους του;», ανέφερε ο κ. Κεδίκουγλου.

Από την πλευρά της η Κουμουρνδούρου τόνισε πως είναι καταδικαστέες οι εμπρηστικές επιθέσεις σε σπίτια δημοσιογράφων και στη συνέχεια επιτέθηκε στην κυβέρνηση.

«Για άλλη μια φορά» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, «τέτοιου είδους αδιέξοδες και επικίνδυνες πρακτικές δίνουν άλλοθι σε μια κυβέρνηση, που έχει υιοθετήσει την στρατηγική του διχασμού, της βίας και της τρομοκράτησης της ελληνικής κοινωνίας, να συνεχίσει το έργο της περιστέλλοντας την ίδια τη δημοκρατία».

Κορυφαίο παράδειγμα, προσθέτει, οι σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου που με αστείο μεν αλλά επικίνδυνο τρόπο κηρύσσουν το διχασμό και τη μισαλλοδοξία για πολλοστή φορά τις τελευταίες ημέρες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι ο αγώνας για την υπεράσπιση των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων και των συμφερόντων του κόσμου της εργασίας θα συνεχιστεί στη βάση των μαζικών ενωτικών ειρηνικών αγώνων, είτε το θέλει είτε δεν το θέλει η σημερινή μνημονιακή κυβέρνηση.

Κατηγορηματικά και απερίφραστα καταδίκασε και το ΠΑΣΟΚ τις επιθέσεις με τη Φώφη Γεννηματά να δηλώνει πως «η αλυσίδα της τυφλής βίας, της ανομίας και πολιτικής αποσταθεροποίησης με επιθέσεις κατά γραφείων πολιτικών κομμάτων, δημοσίων κτιρίων και πανεπιστημιακών χώρων, δημάρχων, πολιτικών και τώρα δημοσιογράφων, είναι οργανωμένο σχέδιο κατατρομοκράτησης και πρέπει να σταματήσει άμεσα».

Σημείωσε δε πως «η κοινωνική και πολιτική ειρήνη στη χώρα μας πρέπει να διαφυλαχθούν με κάθε τρόπο χωρίς εκπτώσεις και φτηνές δικαιολογίες» και υπογράμμισε ότι «όλες οι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις έχουμε χρέος να προστατεύσουμε τη Δημοκρατική Ομαλότητα στη Πατρίδα μας».

Και η ΔΗΜΑΡ όμως καταδίκασε το μπαράζ τον επιθέσεων με γκαζάκια και κάλεσε όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας οφείλουν, χωρίς μισόλογα και συμψηφισμούς, να πάρουν ξεκάθαρη θέση απέναντι σε κάθε μορφή βίας.

«Μετά τις καταλήψεις ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, κτιρίων και κομματικών γραφείων, ήρθαν τα γκαζάκια σε σπίτια δημοσιογράφων. Ο φαύλος κύκλος της βίας παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις. Η Δημοκρατική Αριστερά καταδικάζει τις επιθέσεις αυτές που στρέφονται κατά της κοινωνίας, της δημοκρατίας και προσβάλλουν την ελευθερία της άποψης. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας οφείλουν, χωρίς μισόλογα και συμψηφισμούς, να πάρουν ξεκάθαρη θέση απέναντι σε κάθε μορφή βίας».

Η Αλέκα Παπαρήγα χαρακτήρισε τους δράστες που τοποθέτησαν τα γκαζάκια στα σπίτι των δημοσιογράφων «παλικάρια της φακής» και πρόσθεσε «Θα μπορούσε να πει για "ανεγκέφαλους", θα μπορούσε να μιλήσει για αυτούς που θέλουν να αποπροσανατολίσουν» είπε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, για τις επιθέσεις σε σπίτια δημοσιογράφων, μιλώντας στην εκπομπή «ΝΕΤ στα γεγονότα». Για το ΚΚΕ η καταδίκη είναι αυτονόητη, ενώ το ερώτημα που αναφύεται είναι «που αποβλέπουν αυτά τα πράγματα», τόνισε. Κληθείσα να διευκρινίσει το τελευταίο, η κ. Παπαρήγα είπε ότι «εντάσσεται σε έναν σχεδιασμό που πάει να συσκοτίσει ποιον αγώνα χρειαζόμαστε σήμερα».

Χρυσή Αύγη επιτέθηκε στην κυβέρνηση κατηγορώντας την πως έχει αφήσει ελεύθερους δέκα αλήτες - πασίγνωστους στις Αρχές - να βάζουν γκαζάκια για να αποπροσανατολίζεται ο λαός από τα μείζονα εθνικά και κοινωνικά ζητήματα. Η αριστερή τρομοκρατία και οι παράνομες καταλήψεις είναι προβλήματα που λύνονται εντός ολίγων ωρών, εάν υπάρχει πολιτική βούληση.

Από την πλευρά της η ΠΟΕΣΥ -Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών- σε ανακοίνωση της ανέφερε πως οι δημοσιογράφοι δεν τρομοκρατούνται και καταδίκασε με οργή την προσπάθεια αγνώστων να τρομοκρατήσουν δημοσιογράφους.

«Η ΠΟΕΣΥ επαναλαμβάνει ότι «οποιαδήποτε μορφή τρομοκρατίας και από οποιονδήποτε, που αποβλέπει στη φίμωση των λειτουργών του Τύπου, θα συναντά πάντα τη συνολική αντίδραση και αντίσταση του δημοσιογραφικού κόσμου».

«Οι δημοσιογράφοι» τονίζει «είναι ταγμένοι να ενημερώνουν ελεύθερα την κοινή γνώμη, με βάση τη συνείδησή τους και τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, και δεν επηρεάζονται –ούτε τρομοκρατούνται- από κάθε μορφή βίας, ιδιαίτερα σήμερα που ο λαός μαστίζεται από τις σκληρές μνημονιακές πολιτικές».

Η ΠΟΕΣΥ καλεί τα κόμματα και τους συνδικαλιστικούς φορείς «να αποδοκιμάσουν την κάθε μορφής βία εναντίον των δημοσιογράφων και να συστρατευθούν μαζί μας στην υπεράσπιση της ελευθεροτυπίας, για μια ενημέρωση ελεύθερη, αντικειμενική και πλουραλιστική».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ