Χειροπέδες σε 686 οφειλές του Δημοσίου – Χρωστούσαν 1,3 δισ. ευρώ - iefimerida.gr

Χειροπέδες σε 686 οφειλές του Δημοσίου – Χρωστούσαν 1,3 δισ. ευρώ

Χειροπέδες σε 686 οφειλές του Δημοσίου – Χρωστούσαν 1
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πρώτο εννιάμηνο του 2012 σύμφωνα με τα στοιχεία που απέστειλε χθες στη Βουλή η ΕΛ.ΑΣ μέσω του Υπουργείο Οικονομικών η αστυνομία προχώρησε σε 686 συλλήψεις ατόμων για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 1.316.958.111,35 ευρώ.

Απαντώντας στη σχετική ερώτηση του νεοδημοκράτη βουλευτή ο Υφυπουργός Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη υποστήριξε ότι η ποινικοποίηση της φοροδιαφυγής θεσπίστηκε κατά καιρούς με διάφορες διατάξεις και εντάσσεται στο σύστημα μέτρων που λαμβάνονται από το υπουργείο Οικονομικών για να παταχθεί μεθοδικά και αποτελεσματικά το φαινόμενο αυτό.

Υπενθύμισε δε, ότι με το Ν. 3943/2011προβλέφθηκε ότι το ποινικό αδίκημα της μη καταβολής βεβαιωμένων χρεών προς το Δημόσιο είναι διαρκές και συνεπώς συνεχές αυτόφωρο αλλά και ότι αρμόδια για την καταστολή των αδικημάτων της μη καταβολής βεβαιωμένων χρεών προς το Δημόσιο είναι η Οικονομική Αστυνομία, η οποία υπάγεται απευθείας στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ..

Το έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 8 Ιανουαρίου, προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Κικίλια, που είχε καλέσει το υπουργείο να τον ενημερώσει πόσοι είναι οι μεγαλοοφειλέτες προς το Δημόσιο, για τους οποίους έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης και πόσοι απ' αυτούς έχουν συλληφθεί.

.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ