Συνάντηση Τσίπρα – Σόιμπλε τη Δευτέρα στο Βερολίνο - iefimerida.gr

Συνάντηση Τσίπρα – Σόιμπλε τη Δευτέρα στο Βερολίνο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αρχική φήμη επιβεβαιώνεται και όπως όλα δείχνουν ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί έστω και για λίγη ώρα με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόφγκανγκ Σόιμπλε, τη Δευτέρα στο Βερολίνο στο πλαίσιο της τετραήμερης επίσκεψής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ βολιδοσκόπησε τη γερμανική κυβέρνηση για μια τέτοια συνάντηση και τελικά ο κ. Σόιμπλε έδωσε τη συγκατάθεσή του για μαι συνάντηση.

Οπως αναφέρει το vima.gr ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ήρθε σε συνεννόηση με την ελληνική κυβέρνηση η οποία δεν προέβαλε καμία αντίρρηση.

Ως προς τα θέματα τα οποία θα συζητηθούν υπάρχει πέπλο μυστηρίου, καθώς οι δύο πολιτικοί έχουν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις σε όλα σχεδόν τα ζητήματα, ωστόσο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αναμένεται να εκφράσει την πλήρη στήριξή του στην πολιτική της συγκυβέρνησης.

Από την άλλη πλευρά, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να θέσει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ προς τη γερμανική κυβέρνηση, αλλά, η συνάντηση αυτή αναμένεται να ανοίξει την πόρτα στο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για άλλες κυβερνήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι είναι η πρώτη συνάντηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με κορυφαίο παράγοντα της γερμανικής κυβέρνησης.

Όπως έγινε γνωστό, η συνάντηση είχε κανονιστεί πριν από τα Χριστούγεννα σε συνεννόηση με το Αριστερό κόμμα Γερμανίας (Die Linke). Δεν έχει οριστεί ακόμη η ημέρα και η ώρα της συνάντησης, ωστόσο θα γίνει κατά την διάρκεια της τετραήμερης παραμονής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Βερολίνο.

Ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί το Βερολίνο από το Σάββατο και για τέσσερις ημέρες, όπου θα έχει σειρά επαφών με στελέχη των Σοσιαλδημοκρατών, με διανοουμένους και θα μιλήσει σε εκδήλωση του Die Linke. Επειδή το πρόγραμμα δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, είναι πιθανό να παρατείνει την παραμονή του στη γερμανική πρωτεύουσα για μία ή δύο ημέρες

Φωτογραφία Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ