Στουρνάρας: Βάζουμε φόρους για να μην κόψουμε μισθούς και συντάξεις - iefimerida.gr

Στουρνάρας: Βάζουμε φόρους για να μην κόψουμε μισθούς και συντάξεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για νομοσχέδιο δημοσιονομικής ανάγκης έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, κατά την εισήγησή του στην Ολομέλεια της Βουλής υποστηρίζοντας ότι κάθε ευρώ φόρου σώζεται από μισθούς και συντάξεις.

Ο Γιάννης Στουρνάρας απέρριψε τις τροπολογίες ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για ανακούφιση ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων υπογραμμίζοντας ότι το συνολικό τους κόστος ξεπερνούσε το 1 δισ. ευρώ και «δεν είναι δυνατόν παραμονές του Euroworking Group και του ΔΝΤ να προσθέσουμε 1 δισ. δαπάνες.»

Παράλληλα κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι στερείται εναλλακτικών προτάσεων προσθέτοντας ότι «Ψελλίζουν περίεργα πράγματα που δεν στέκουν ούτε για πρωτοετείς φοιτητές και μας δίνουν παραδείγματα χωρών που παραπέμπουν σε άμεση χρεοκοπία».

Ο υπουργός Οικονομικών προσπάθησε, ακόμη, να αποκρούσει τα πυρά της αντιπολίτευσης για τη θέρμανση αποδίδοντας την καταγραφή μειωμένης κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης, όχι στην αύξηση της τιμής του, αλλά κυρίως στην πάταξη του λαθρεμπορίου και στην αποθεματοποίηση πετρελαίου πριν την άνοδο της τιμής του. Τόνισε ότι ο προϋπολογισμός περιλαμβάνει δαπάνες 80 εκατ. ευρώ για επίδομα θέρμανσης, ενώ οι αιτήσεις ανέρχονται σε 6 εκατ. και πρόσθεσε ότι καλύπτεται πάνω από το 85% του πληθυσμού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ