Ο Τσίπρας ανακαλύπτει την Αμερική και κάνει ομιλίες στ' αχνάρια του Παπανδρέου - iefimerida.gr

Ο Τσίπρας ανακαλύπτει την Αμερική και κάνει ομιλίες στ' αχνάρια του Παπανδρέου

Ο Τσίπρας ανακαλύπτει την Αμερική και κάνει ομιλίες στα αχνάρια του Παπανδρέου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ημέρα της ορκωμοσίας του Ομπάμα, θα πατήσει για πρώτη φορά το πόδι του στην Αμερική ο Αλέξης Τσίπρας, ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για μια σειρά επίσημων εμφανίσεων αλλά και διαλέξεων.Στόχος να απομακρυνθεί η φοβία των αμερικανών πολιτικών.

Ήδη ανακοινώθηκε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει για την ελληνική πρόκληση στο επιδραστικό think tank της Ουάσιγκτον Brookings Ιnstitute, όπου μάλιστα τη συζήτηση θα συντονίζει ο ίδιος ο γενικός διευθυντής του ινστιτούτου Ουίλιαμ Ανθόλις, στις 22 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες την συζήτηση θα παρακολουθήσουν στελέχη του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα φτάσει μια μέρα πριν, ανήμερα δηλαδή της ορκωμοσίας του Μπάρακ Ομπάμα.

Ο στόχος της επίσκεψης φαίνεται πως είναι καταρχήν επικοινωνιακός, προκειμένου σημαντικοί παράγοντες και πολλαπλασιαστές των ΗΠΑ (αλλά όχι κυβερνητικοί αξιωματούχοι) να γνωρίσουν τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα εξουσίας. Γι' αυτό το λόγο θα συνοδεύεται στο ταξίδι από τους Ρ. Δούρου, Γ. Σταθάκης, Γ. Μηλιός, Γ. Αλυφαντής, ενώ ως τώρα συνεχίζονται οι προσπάθειες να κλειστεί και κάποιο «κυβερνητικό ραντεβού» για τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Θανάσης Τσίτας σήμερα στην Ελευθεροτυπία, επικαλείται στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα σύμφωνα με τον οποίο:«Δεν ερχόμαστε ούτε για φωτογραφίες ούτε θα μπούμε στη λογική πού συμφωνούμε και πού διαφωνούμε με την αμερικανική πολιτική. Επιδίωξή μας είναι να πάψουν να διαμορφώνουν άποψη για το χώρο μας το ΕΛΙΑΜΕΠ και οι δορυφόροι του... Θέλουμε να καταστρέψουμε αυτό το σύστημα μονοπωλιακής πληροφόρησης και να διεκδικήσουμε να εξηγήσουμε εμείς το ποιοι είμαστε».

Οccupy Wall Street

Στις 24 Ιανουαρίου ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στη Να Υόρκη όπου θα κάνει ομιλίες στο Μεταπτυχιακό Κέντρο του Δημοτικού Πανεπιστημίου και στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια. Θα συναντηθεί επίσης με τους νομπελίστες οικονομολόγους Πολ Κρούγκμαν και Τζόζεφ Στίγκλιτς. Για τις εκδηλώσεις και τις επαφές Τσίπρα στη Νέα Υόρκη έχει μεσολαβήσει ένας πυρήνας Ελλήνων καθηγητών που διδάσκουν σε αμερικανικά πανεπιστήμια του Λονδίνου, σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία. «Η επίσκεψη Τσίπρα μόνο εθιμοτυπική δεν είναι», δήλωσε στην «Ε» ο καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Queens College Νίκος Αλεξίου. «Είναι σημαντικό να απομακρυνθούν μέσω των επαφών η σύγχυση και η φοβία των Αμερικανών πολιτικών και των διαμορφωτών της κοινής γνώμης προς προοδευτικές ευρωπαϊκές δυνάμεις αλλά και να αρθεί η η απομόνωση των ελληνικών αριστερών κομμάτων προς την αμερικανική πολιτική».

Ταυτόχρονα, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη πανομογενειακή εκδήλωση του κόμματος, στην οποία έχουν προσκληθεί να παραβρεθούν εκπρόσωποι αμερικανικών αριστερών κινημάτων και οργανώσεων (Occupy Wall Street).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ