Περικοπές και συγχωνεύσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ -Επανέρχεται η βάση του 10 - iefimerida.gr

Περικοπές και συγχωνεύσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ -Επανέρχεται η βάση του 10

Περικοπές και συγχωνεύσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ -Επανέρχεται η βάση του 10
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το υπουργείο Παιδείας θέτει σε εφαρμογή το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» και φέρνει συγχωνεύσεις και περικοπές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενώ θα επαναφέρει και τη βάση του 10. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό περίπου 130 τμήματα των πανεπιστημίων και ΤΕΙ θα απουσιάζουν φέτος από το μηχανογραφικό δελτίο των υποψηφίων φοιτητών.

Για τη μία το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί η ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας των τομεαρχών Παιδείας του ΠΑΣΟΚ Εύης Χριστοφιλοπούλου και της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Ρεπούση.

Όπως αναφέρει και το Εθνος ο υπουργός Παιδείας έχει ξεκαθαρίσει ότι τα τελικά σχέδια θα ανακοινωθούν σύντομα, διότι οι όποιες αλλαγές θα συμπεριληφθούν στο μηχανογραφικό που θα κληθούν να συμπληρώσουν οι υποψήφιοι το καλοκαίρι. Πάντως από τα τμήματα που θα περικοπούν τα 110, θα είναι στα ΤΕΙ και τα υπόλοιπα 20 σε ΑΕΙ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ