Στον εισαγγελέα ο 29χρονος - μέλος της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» - iefimerida.gr

Στον εισαγγελέα ο 29χρονος - μέλος της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς»

Στον εισαγγελέα ο 29χρονος - μέλος της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι αρχές θεωρούν πως ο 29χρονος που συνελήφθη χθες στην Κορινθία, είναι ένα από τα βασικά στελέχη της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» και τον συσχετίζουν με τη δράση αυτών που έχουν συλληφθεί για τρομοκρατικές επιθέσεις με εκρηκτικούς μηχανισμούς, εμπρησμούς.

Στις 11:00 ο 29χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Δεν αποκλείεται μάλιστα να δοθεί εισαγγελική παραγγελία για δημοσιοποίηση των στοιχείων και της φωτογραφίας του

Ο νεαρός συνελήφθη μετά την ταυτοποίηση του αποτυπώματος του με αυτά που είχαν βρεθεί στη «γιάφκα» των της οργάνωσης στη Νέα Ιωνία Βόλου, αλλά και σε διαμέρισμα στον Χολαργό, το οποίο συσχετίστηκε με τη δράση των «Πυρήνων της Φωτιάς».

Πάντως δεν είναι η πρώτη γνωριμία του 29χρονου με τις αρχές, αφού το 2005 είχε προσαχθεί κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας. Τότε είχαν ληφθεί τα αποτυπώματα του και αυτά ήταν που οδήγησαν τους άντρες της αντιτρομοκρατικής στην ταυτοποίηση των στοιχείων του, στον εντοπισμό και τη σύλληψη του.

Τώρα οι αρχές αναζητούν και άλλες πληροφορίες από τις έρευνες στο σπίτι του στο Φάληρο, αλλά και άλλες κατοικίες σε περιοχές της πρωτεύουσας, αφού θεωρούν πως ο ίδιος συμμετείχε στο «αντάρτικου πόλεων» και αναζητούν στοιχεία για τους συνεργούς του. Ο ίδιος πάντως προς το παρόν δεν έχει πει κουβέντα.

Η νέα αυτή σύλληψη κάνει τους ειδικούς της αρμόδιας υπηρεσίας να μιλούν για «νέο κύκλο» ερευνών και νέες συλλήψεις που μπορεί να προκύψουν. Είναι χαρακτηριστικό, πάντως, ότι ακόμη και σήμερα εξετάζονται στα εργαστήρια της Αντιτρομοκρατικής πειστήρια που είχαν βρεθεί τόσο στη «γιάφκα» της Νέας Ιωνίας, όσο και σε άλλα «κρησφύγετα» της οργάνωσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ