Τσίπρας στη Φλώρινα: Η κυβέρνηση δεν ασχολείται με σας γιατί δεν έχετε βίλα Αμαλία - iefimerida.gr

Τσίπρας στη Φλώρινα: Η κυβέρνηση δεν ασχολείται με σας γιατί δεν έχετε βίλα Αμαλία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ακριτική και παγωμένη Φλώρινα επισκέφθηκε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είχε σύσκεψη με εκπροσώπους φορέων και ενημερώθηκε για τα προβλήματα της περιοχής.

Το κύριο πρόβλημα που του έθεσαν είναι το δυσβάστακτο κόστος της θέρμανσης, αφού κάθε οικογένεια χρειάζεται 6 με 7 τόνους πετρέλαιο τον χρόνο, γι' αυτό ζήτησαν επιτακτικά να μειωθεί η τιμή του. Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι το αίτημα τους για μείωση του πετρελαίου καλύπτεται με την τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή και μιλάει για την ανάγκη να μειωθεί η φορολογία στο πετρέλαιο θέρμανσης. Κατήγγειλε ότι η Φλώρινα ανήκει στην «ξεχασμένη Ελλάδα», κατηγόρησε την κυβέρνηση για αδιαφορία και είπε ότι η πολιτεία πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά με τα προβλήματα της περιοχής.

Λίγο αργότερα, στην ομιλία του σε πολιτική συγκέντρωση, είπε τα εξής απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους: «Εδώ στη Φλώρινα κρύο έχετε πολύ. Αλήθεια, Βίλα Αμαλίας έχετε; Γι' αυτό δεν ασχολείται μαζί σας η κυβέρνηση. Μήπως πρέπει να αποκτήσετε, γιατί ο μόνος τρόπος να ασχοληθούν είναι να έχετε βίλα Αμαλίας, διότι με το κρύο, που κοντεύει να πεθάνει ο κόσμος, δεν ασχολούνται. Αυτή, όμως, είναι η κυνική πραγματικότητα των κυνικών που μας κυβερνάνε».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε, παράλληλα, για το δράμα των οικογενειών στη Φλώρινα που δεν μπορούν να θερμάνουν και να μεγαλώσουν τα παιδιά τους και σημείωσε: «Η Φλώρινα, δεν είναι μια απομακρυσμένη κουκίδα στο χάρτη , δεν είναι μια περιοχή ξεχασμένη και δεν μπορεί να είναι μια ξεχασμένη περιοχή και δεν μπορεί το 2013 να υπάρχουν σε αυτή τη χώρα πολίτες δυο ταχυτήτων» και συμπλήρωσε:

«Η παρουσία μας εδώ μέσα στην καρδιά του χειμώνα έρχεται να επιβεβαιώσει και να αναδείξει τα πραγματικά μεγάλα καθημερινά προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν χιλιάδες συμπολίτες μας, ιδιαίτερα δε αυτοί που είναι απομακρυσμένοι από τα αστικά κέντρα και σε γεωγραφικές περιοχές που οι καιρικές συνθήκες είναι εξαιρετικά δυσμενείς και δεν έχουν πλέον την οικονομική δυνατότητα να ανταπεξέλθουν στην ανάγκη τους να θερμάνουν τα σπίτια τους και άρα εδώ πια δεν μιλάμε απλώς για προβλήματα καθημερινότητας, αλλά μιλάμε για προβλήματα επιβίωσης».

Τέλος, με αφορμή την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» ο κ. Τσίπρας μίλησε για «κάποιους, που τα χρόνια της ανάπτυξης έφτιαξαν περίσσευμα ,το οποίο δεν το ανακοίνωσαν στις αρχές του τόπου, για να μην φορολογούνται, και το έχουν μεταφέρει σε Τράπεζες του εξωτερικού, ώστε να έχουν τη δυνατότητα με άνεση να απολαμβάνουν αυτό το περίσσευμα την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία του λαού υποφέρει».

Υπογράμμισε, ακόμα, ότι «εμείς, βεβαίως, δεν έχουμε τις δυνάμεις και τις δυνατότητες που έχουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, δεν έχουμε τη βοήθεια των ΜΜΕ ούτε και τις οικονομικές τους δυνατότητες. Έχουμε, όμως, κάτι που δεν το έχουν αυτοί. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και βρισκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ