«Πάγωσε» η Κρήτη με χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες - iefimerida.gr

«Πάγωσε» η Κρήτη με χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο «ψυγείο» για τρίτη ημέρα η Κρήτη, με τη χιονόπτωση σε αρκετά σημεία του νησιού να έχει κινητοποιήσει τις αρμόδιες αρχές που δίνουν μάχη για να παραμείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο.

Ιδιαίτερη προσοχή συνίσταται στους οδηγούς, καθώς πολλές είναι οι περιπτώσεις όπου ο δρόμος είναι μεν ανοιχτός, έχει παγώσει δε, με αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα ολισθηρός. Κλειστός είναι ο δρόμος από το Κράσι προς το Οροπέδιο Λασιθίου όπου σε εξέλιξη είναι ο εκχιονισμός. Με αντιολισθητικές αλυσίδες εκτελείται η κυκλοφορία από την Αγία Βαρβάρα προς τα Μούλια και από τις Γωνιές προς τα Ανώγεια, όπως αναφέρει το cretalive.

Στους περισσότερους δήμους τα σχολεία παραμένουν κλειστά ενώ ένα κατάλευκο τοπίο αντίκρισαν σήμερα το πρωί οι κάτοικοι της Μεσαράς, με το χιόνι στην Αγία Βαρβάρα να φτάνει τα 20 εκατοστά.

Χιονόπτωση και χαμηλές θερμοκρασίες επικράτησαν στη διάρκεια της νύχτας στο σύνολο σχεδόν των οικισμών της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.
Χιονόνερο πέφτει στην Τύλισσο από το πρωί, ενώ χιονίζει από το φαράγγι των Γωνιών και μετά. Στα 30 εκατοστά είναι το χιόνι στα Ανώγεια, όπου η θερμοκρασία είναι 1 βαθμός Κελσίου.

Τα 40 εκατοστά φθάνει, σε ύψος, το χιόνι στο Οροπέδιο Λασιθίου, όπου το πρωί η θερμοκρασία άγγιζε τους -5 βαθμούς Κελσίου και σοβαρό πρόβλημα παρουσιάστηκε στο δίκτυο ύδρευσης λόγω του παγετού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ