Για δέκατη ημέρα στην πλατεία Συντάγματος οι «Αγανακτισμένοι» - iefimerida.gr

Για δέκατη ημέρα στην πλατεία Συντάγματος οι «Αγανακτισμένοι»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πιστοί στο καθημερινό τους ραντεβού, για να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους ενάντια στην κυβερνητική οικονομική πολιτική, ήταν και χθες οι πολίτες που συμμετέχουν στο κίνημα των "Αγανακτισμένων" στην πλατεία Συντάγματος. Νέοι, ηλικιωμένοι, αλλά και οικογένειες με μικρά παιδιά έδωσαν το «παρών» για δέκατη συνεχή ημέρα φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στους πολιτικούς και τα μέτρα λιτότητας.

Η συγκέντρωση, που ξεκίνησε όπως κάθε ημέρα στις 6 μ.μ., κορυφώθηκε με την καθιερωμένη συνέλευση που γίνεται γύρω από το σιντριβάνι στην πλατεία. Τα θέματα που κυριάρχησαν στην χθεσινή συζήτηση ήταν οι προτάσεις για τις δράσεις τους κατά την πανευρωπαϊκή συγκέντρωση διαμαρτυρίας της 5ης Ιουνίου, αλλά και κατά την ημέρα ψήφισης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στη Βουλή.

Σε ότι αφορά τον «παλμό» της συγκέντρωσης, τα συνθήματα ήταν και πάλι πολλά, όπως και τα πανό, ανάμεσα στα οποία και ένα που υπέγραφαν χρήστες του «Facebook» και στο οποίο καταγράφονταν τα εξής πέντε αιτήματα: «Δημιουργία επιτροπής λογιστικού ελέγχου, επιστροφή των κλεμμένων, κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, κληρωτοί βουλευτές κατά 50% κάθε δύο χρόνια, και χρήματα στην παιδεία», αλλά και αυτά με τα συνθήματα "τέρμα η απάθεια, άμεση Δημοκρατία" και "αποφασίζουμε άμεσοδημοκρατικά υπερβαίνουμε τον κομματισμό".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ