Σε χαμηλά επίπεδα η χρήση ποδηλάτου στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Σε χαμηλά επίπεδα η χρήση ποδηλάτου στην Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ελάχιστοι είναι ακόμα οι Έλληνες που χρησιμοποιούν το ποδήλατο για τις καθημερινές τους μετακινήσεις, προς και από τη δουλειά ή τη σχολή, για ψώνια ή για διασκέδαση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Public Issue ένα ποσοστό 3,1% χρησιμοποιεί καθημερινά το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς, με την πλειοψηφία τους να είναι άνδρες, ιδίως ανύπαντροι και γενικότερα, νέοι ηλικίας 18-24 ετών.

Παράλληλα, η έρευνα δείχνει πως το ποδήλατο είναι διαδεδομένο μεταξύ των ανέργων, αλλά εξίσου και μεταξύ των εργοδοτών-αυτοαπασχολουμένων. Μετακινούνται με ποδήλατο κυρίως οι πολίτες που ανήκουν στα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα ή δυσκολεύονται οικονομικά, αλλά και εκείνοι που με το διαθέσιμο εισόδημά τους τα καταφέρνουν ή διαθέτουν υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο.

Επίσης, φαίνεται πως το ποδήλατο χρησιμοποιείται εξίσου από κατοίκους αστικών (4%) και ημιαστικών περιοχών (4%) της χώρας, ενώ από τις γεωγραφικές περιφέρειες ξεχωρίζουν κυρίως η Θεσσαλία (15%) και η Ανατολική Μακεδονία - Θράκη (8%), στις επίπεδες πόλεις των οποίων, η παράδοση του ποδηλάτου συνεχίζει να επιβιώνει ή και να αναβιώνει.

Διαβάστε ολόκληρη την έρευνα εδώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ