Καλπάζει η ανεργία και στην Ευρωζώνη – Στο 11,8% τον Νοέμβριο - iefimerida.gr

Καλπάζει η ανεργία και στην Ευρωζώνη – Στο 11,8% τον Νοέμβριο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αύξηση για μια ακόμη φορά σημείωσαν τα στοιχεία για την ανεργία στην Ευρωζώνη το μήνα Νοέμβριο -σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat- φτάνοντας το 11,8%, σημειώνοντας αύξηση κατά 0,1% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας ο αριθμός των ανέργων στις χώρες-μέλη της Νομισματικής Ένωσης ανήλθε στα 18,82 εκατομμύρια. Αξίζει να αναφερθεί πως μέσα σε ένα χρόνο η ανεργία έφτασε το 11,8% από το 10,6% που ήταν τον Νοέμβριο του 2011.

Τα υψηλότερα ποσοστά παρατηρούνται στην Ισπανία (26,6%) και στην Ελλάδα (26% στοιχεία Σεπτεμβρίου), ενώ τα χαμηλότερα σε Αυστρία (4,5%), Λουξεμβούργο (5,1%), Γερμανία (5,4%) και Ολλανδία (5,6%).

Σταθερή εικόνα στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Τα στοιχεία για την ανεργία στην ευρύτερη Ευρωπαϊκή Ένωση δείχνουν πως παραμένει σε σταθερότητα, κλείνοντας στο 10,7% τον Νοέμβριο. Ειδικότερα, σε 18 κράτη-μέλη παρουσίασε αύξηση, παρέμεινε στάσιμη σε δύο (Δανία-Ουγγαρία), ενώ μειώθηκε σε επτά.

Καλπάζει η ανεργία και στην Ευρωζώνη – Στο 11,8% τον Νοέμβριο | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ