27 νεκροί διαδηλωτές στη Συρία - iefimerida.gr

27 νεκροί διαδηλωτές στη Συρία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι διαδήλωναν στην πόλη Χάμα, στην κεντρική Συρία όταν οι δυνάμεις της τάξης πυροβόλησαν στον αέρα για να διαλύσουν τη διαδήλωση, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 27 άνθρωποι.

«Υπάρχουν επίσης πάρα πολλοί τραυματίες και ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί», δήλωσε ο Ράμι Αμπντελραχμάν, διευθυντής του συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τρεις κάτοικοι δήλωσαν πως οι δυνάμεις ασφαλείας, περιλαμβανομένων ελεύθερων σκοπευτών, άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα εναντίον χιλιάδων διαδηλωτών στην παλιά συνοικία και στη γειτονική πλατεία Άσι της Χάμα.

Πραγματικά πυρά εναντίον διαδηλωτών χρησιμοποιούν οι συριακές δυνάμεις και στην πόλη Ντέιρ αλ Ζορ, σύμφωνα με κατοίκους, την ώρα που συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιούνται σε διάφορες πόλεις της χώρας παρά την εκστρατεία καταστολής τους από τον στρατό.

Χιλιάδες άνθρωποι πραγματοποιούν πορεία στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ, στο βορειοανατολικό τμήμα της Συρίας, σε ορισμένα προάστια της Δαμασκού, στην κεντρική πόλη Χομς και στην προαναφερθείσα Χάμα, στις πόλεις Μαντάγια και Ζαμπαντάνι, δυτικά της Δαμασκού και κοντά στα σύνορα με το Λίβανο, και στη νότια Κοιλάδα Χαουράν, όπου διάφορες πόλεις και χωριά έχουν περικυκλωθεί από άρματα μάχης.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με κατοίκους πολλών συνοικιών της Δαμασκού και της Λαττάκειας, στη βορειοδυτική Συρία, διαδίκτυο δεν λειτουργούσε το πρωί της Παρασκευής στη συριακή πρωτεύουσα, αλλά ούτε και στη Λαττάκεια, τη μεγάλη παραλιακή πόλη της χώρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ