48% αυξήθηκαν τα αιτήματα Ελλήνων πολιτών για άδεια οπλοφορίας - iefimerida.gr

48% αυξήθηκαν τα αιτήματα Ελλήνων πολιτών για άδεια οπλοφορίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αύξηση της εγκληματικότητας και της ανασφάλειας έχει οδηγήσει το 2012 σε αύξηση που φτάνει το 48% στα αιτήματα για άδεια οπλοφορίας για την ατομική ασφάλεια των πολιτών σε σχέση με το 2008.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και κατατέθηκαν στη Βουλή σε απάντηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Στο έγγραφο της απάντησης του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια φαίνεται ότι οι αιτήσεις για άδειες οπλοφορίας ήταν το 2008 μόνο 1.770 ενώ τους πρώτους μήνες του 2012 έφτασαν τις 2.624.

Στο έγγραφο αναφέρεται επίσης ότι ως τον Νοέμβριο του 2012 από τα αιτήματα που υποβλήθηκαν συνολικά ικανοποιήθηκαν τα 1.908. Ας σημειωθεί ότι στην ερώτησή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσαν να μάθουν αν η αύξηση των αιτήσεων για άδειες οπλοφορίας συνδέεται με τη δράση ακροδεξιών ομάδων.

Στο ερώτημα αυτό ο Νίκος Δένδιας απάντησε ότι το θέμα παρακολουθείται και διενεργείται συνεχής έρευνα σχετικά με την ύπαρξη τέτοιων ομάδων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ