Λουκέτο στο ελληνικό ποδόσφαιρο! - iefimerida.gr

Λουκέτο στο ελληνικό ποδόσφαιρο!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ψήφους 49 υπέρ, 7 κατά, και ένα «παρών», η ΕΠΟ αποφάσισε να αναστέλλει τη λειτουργία της από την ερχόμενη Δευτέρα και μέχρι νεοτέρας. Με την πρότασή του Σοφοκλή Πιλάβιου συμφώνησαν αρχικά, τόσο η Σούπερ Λίγκα, όσο και η Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β΄ και Γ΄ Εθνικής.

Το "λουκέτο" στην ΕΠΟ όμως έχει και άμεσες συνέπειες για τις ελληνικές ομάδες, οι οποίες δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τα play off ανόδου της Football League δε θα διεξαχθούν, οι ομάδες δεν έχουν δικαίωμα μεταγραφών και αν η αναστολή λειτουργίας της ΕΠΟ συνεχιστεί και το Σεπτέμβριο, η Εθνική ομάδα δε θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στα προκριματικά του Euro 2012. Πάντως, το παιχνίδι του Σαββάτου με τη Μάλτα θα διεξαχθεί κανονικά, καθώς η απόφαση θα ισχύσει από τη Δεύτερα.

Ο κ. Πιλάβιος στην ομιλία του είχε υποστηρίξει: «Τους τελευταίους 12 μήνες είχαμε θέσει ως πρώτο στόχο την κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αντ' αυτού, αυτό που βρήκαμε ως ΕΠΟ απέναντί μας ήταν εμπόδια, ύβρεις, στοχοποίηση ανθρώπων και θεσμών. Φτάσαμε να λοιδορούνται εν ενεργεία ή συνταξιούχοι δικαστικοί. Το ελληνικό ποδόσφαιρο ή θα γίνει καλύτερο ή θα πεθάνει. Τα πράγματα είναι σε οριακό σημείο. Παντού και σε όλα τα μέτωπα υπάρχουν πρωτοφανείς απειλές. Το ποδόσφαιρο έχει νόημα ως άθλημα με κανόνες, με πνεύμα άμιλλας. Αν παρακάμπτονται όλα αυτά, αυτό που μένει είναι η ωμή βία. Τότε τη νίκη την παίρνει όχι ο καλύτερος, αλλά ο βιαιότερος. Είναι η ώρα να βγούμε στην κοινωνία και να ζητήσουμε ένα μεγάλο συγνώμη για την εικόνα του ποδοσφαίρου. Το ποδόσφαιρο δεν είναι κληρονομική μοναρχία. Ανάχωμα θα βάλουμε εμείς, εδώ, όλοι. Το ποδόσφαιρο έχει ανάγκη την κοινωνία. Ο δρόμος που έχουμε μπροστά μας είναι μονής κατεύθυνσης. Το ποδόσφαιρο του αύριο είναι ένα έργο του σήμερα. Στόχος ξεκάθαρος δημιουργία προϋποθέσεων για μια καλύτερη εικόνα. Υπάρχουν αντιστάσεις και συμφέροντα δεκαετιών που κρατούν δέσμιο το ποδόσφαιρο. Η ΕΠΟ αναγνώρισε την κακή λειτουργία της, δεν επιχειρήσαμε να χαϊδέψουμε αυτιά και να πετάξουμε μπάλα στην κερκίδα. Βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα για τις πλαστές φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες και όσοι παρανόμησαν θα τιμωρηθούν, χάρες δεν πρόκειται να γίνουν σε κανέναν. Το ποδόσφαιρο είναι το θύμα σε αυτή την κατάσταση. Πρέπει να κάνουμε άνοιγμα στην ποδοσφαιρική οικογένεια και την κοινωνία. Να διαλέξουν όλοι οι εμπλεκόμενοι τι είδους ποδόσφαιρο θέλουμε. Αν επιθυμούν το ποδόσφαιρο των μπράβων, των στημένων αγώνων και των χουλιγκάνων. Προτείνω και θέτω προς ψηφοφορία σε όλα τα μέλη της ομοσπονδίας να ανασταλεί από την προσεχή Δευτέρα και μέχρι νεοτέρας κάθε λειτουργία της ΕΠΟ και των κατά τόπους Ενώσεων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ