Ατελείωτη είναι η δουλεία που περιμένει το ΣΔΟΕ και τους οικονομικούς εισαγγελείς αφού φαίνεται πως το κύμα των Ελλήνων που έστελναν καταθέσεις στο εξωτερικό με σκοπό να αποφύγουν να πληρώσουν φόρος, δεν περιορίζεται μόνο σε αυτούς που τα ονόματα τους βρίσκονται στη λίστα Λαγκάρντ, αφού δύο νέες λίστες με Ελληνες καταθέτες στο εξωτερικό έρχονται στο φως της δημοσιότητας.
Όπως γράφει το Εθνος της Κυριακής υπάρχουν δύο ακόμα λίστες από Λίχτενστάιν και Λουξεμβούργο. Μάλιστα η ύπαρξη της πρώτης φέρεται να ήταν γνωστή από το 2007, χωρίς ωστόσο να είχε διερευνηθεί ποτέ. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα η λεγόμενη λίστα Λιχτενστάιν πέρασε από πολλά κύματα αδράνειας και ολιγωρίας των αρχών καθώς, αν και έγινε γνωστή το 2007, η τότε κυβέρνηση δεν έπραξε τα δέοντα.
Μετά τον πολιτικό θόρυβο, το 2008 ο τότε υφυπουργός Οικονομικών, Αντώνης Μπέζας, υποσχέθηκε ότι θα υποβάλει αίτημα προς τις γερμανικές αρχές για την αποστολή των ονομάτων των Ελλήνων καταθετών.
Ωστόσο, τα επόμενα δύο χρόνια επικράτησε σιγή ασυρμάτου ώσπου το 2010 έγινε γνωστό ότι η λίστα είχε περιέλθει σε ελληνικά χέρια.
Η Λιχτενστάιν ή αλλιώς «λίστα Κίμπερ»
Πρόκειται για μία λίστα με ονόματα καταθετών που είχε αντιγράψει υπάλληλος της τράπεζας LGT του Λίχτενστάιν Χάινριν Κίμπερ και γι αυτό και κάποιο της δίνουν το όνομα του. Στο περιεχόμενο της βρίσκονται 4.527 ονόματα καταθετών Ελλήνων και Γερμανών. Το 2006-2007 οι μυστικές υπηρεσίες της Γερμανίας καταβάλλουν το ποσό των 4,2 εκατομμυρίων ευρώ και αγοράζουν τη λίστα. Στη συνέχεια αναλαμβάνει δράση η γερμανική εισαγγελία και ασκεί διώξεις σε όσους δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν τις καταθέσεις που είχαν στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα δεν έχει συμβεί το παραμικρό παρά μόνο το 2008 ο τότε υφυπουργός Οικονομικών, Αντώνης Μπέζας, υποσχέθηκε ότι θα υποβάλει αίτημα προς τις γερμανικές αρχές για την αποστολή των ονομάτων των Ελλήνων καταθετών. Οι έλεγχοι όμως προχώρησαν με ρυθμούς χελώνας.
Ωστόσο λίστα με Έλληνες καταθέτες υπάρχει και από το Λουξεμβούργο και σύμφωνα με το δημοσίευμα 4.200 άτομα ελέγχονται για τα λογαριασμούς με υψηλές καταθέσεις που διατηρούν εκεί.
Στο στόχαστρο όμως των ελεγκτικών αρχών μπαίνουν και 104 Ελληνες, τα ονόματα των οποίων βρίσκονται σε λίστα που έρχεται από την Ολλανδία και έχουν στην κατοχή τους θαλαμηγούς και σκάφη πολυτελείας, το κόστος των οποίων κυμαίνεται από 500.000 ευρώ έως και 4 εκατομμύρια ευρώ. Ηδη από τις πρώτες διασταυρώσεις φαίνεται πως οι περισσότερες θαλαμηγοί δεν έχουν δηλωθεί.
Και η λίστα του Λονδίνου όμως με τους 600 Ελληνες που αγόρασαν ακριβά ακίνητα στην καρδιά της Αγγλίας και απο τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει προκύπτουν μεγάλες αποκλίσεις βρίσκεται στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ.
Με βάση τα μέχρι στιγμής ευρήματα από τις έξι λίστες, πάνω από 31.000 φορολογούμενοι ελέγχονται για απόκρυψη εισοδημάτων ύψους 15 δισ. ευρώ.