Συνταγή για λαχανικά ογκρατέν στο φούρνο με μπέικον - iefimerida.gr

Συνταγή για λαχανικά ογκρατέν στο φούρνο με μπέικον

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι η γευστικότερη συνταγή για να φάτε λαχανικά! Διαλέξτε φρέσκα και μυρωδάτα υλικά, αγοράστε ποιοτικό μπέικον και ακολουθήστε προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες, είναι πανεύκολες.

Υλικά

2 πατάτες

2 καρότα

2 κολοκυθάκια

1 πράσο (το λευκό μόνο)

1 φέτα ζαμπόν ποιοτικό

2 φέτες μπέικον ποιοτικό

150 γραμμάρια τριμμένο τυρί (παρμεζάνα κατά προτίμηση)

2 κουταλιές της σούπας κοφτές κορν φλάουερ

2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος

Μισό κουταλάκι βούτυρο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Θερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μεγαλούτσικους κύβους και τα βράζουμε ξεκινώντας από τις πατάτες που θέλουν περισσότερο χρόνο
  • Κρατάμε το νερό των λαχανικών
  • Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε με το βούτυρο το ζαμπόν και το μπέικον να ασπρίσουν. Προσοχή, μην τα κάψετε!
  • Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και τα σωτάρουμε ελαφρά. Είναι σημαντικό τα λαχανικά μας να μην έχουν λυώσει γιατί σε αυτή τη φάση θα γίνονταν πουρές
  • Σε ένα κατσαρολάκι διαλύουμε το κορν φλάουερ σε λίγο νερό από τα λαχανικά.
  • Φέρνουμε το κατσαρολάκι στη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά.
  • Μέσα στο κατσαρολάκι προσθέτουμε λίγο τριμμένο τυρί, λίγο αλάτι.
  • Σε ένα ταψάκι βάζουμε τα λαχανικά με το ζαμπόν και το μπέικον και από πάνω περιχύνουμε την σος.
  • Προσθέτουμε λίγο τριμμένο τυρί από πάνω και ψήνουμε για 35 λεπτά.

Σερβίρεται καυτό το ογκρατέν μας λαχανικών!

Αυτή η συνταγή αντέχει πολλές παραλλαγές. Μοιάζει σαν δίδυμη αδελφή με τα μακαρόνια ογκρατέν αλλά, όχι! Καλύτερα τα λαχανικά. Διαλέξτε μπρόκολο, κουνουπίδι, φινόκιο, γλυκοπατάτα ή ό,τι άλλο σας βρίσκετε και κάντε το δικό σας ογκρατέν με μπέικον και ζαμπόν.

Επιμένω για τα ποιοτικά αλλαντικά. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε 1 φέτα ζαμπόν Λε Φουέ βραστό π.χ. Είναι αυθεντικό ζαμπόν και όχι πολτός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ