Συνταγή για μια ψαρόσουπα σοβαρή, όχι μπλουμ - iefimerida.gr

Συνταγή για μια ψαρόσουπα σοβαρή, όχι μπλουμ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ψάρι είναι ακριβό, ευτυχώς υπάρχουν κάποια φτηνά είδη για ψαρόσουπα. Τι εννοούμε ψαρόσουπα στην ελληνική κουζίνα; Μια νόστιμη σούπα, ολίγον μπλουμ, με πατάτες-καρότα-λεμόνι. Θέλω να σας υποδείξω σήμερα μια υπέροχη παραλλαγή, νοστιμότερη, μια πραγματική ψαρόσουπα όπως την κάνουν Νορβηγοί και Γάλλοι που κάτι ξέρουν παραπάνω από ψάρια.

Υλικά

Ψάρι ή ψάρια για σούπα, όχι υποχρεωτικά ψιλούρες, πάρτε ό,τι διατίθεστε

300 γραμμάρια γαρίδες

1 κρεμμύδι

1 κλωνάρι σέλινο

2 ή 3 ντοματούλες

4 ως 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

2 πιπερίτσες τσίλι (ή μπούκοβο αν δεν έχετε άλλη λύση)

Μαϊντανό

Εκτέλεση

  • Σε βαθιά κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι και όλα τα λαχανικά μαζί. Οι Βόρειοι δεν βάζουν ποτέ πατάτες στην ψαρόσουπα προφανώς γιατί το άμυλο μπερδεύεται με τη γεύση του ψαριού και χάνεται η φινέτσα του.
  • Σωτάρουμε ελαφρά σε ξεχωριστό τηγάνι το ψάρι και τις γαρίδες.
  • Οταν τα λαχανικά βράζουν (όχι να λυώσουν σαν πουρές) προσθέτουμε το ψάρι.
  • Βγάζουμε τα αγκάθια, ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα όλο το ψαχνό του ψαριού και αλατίζουμε με χοντρό αλάτι.
  • Οταν σβήσουμε τη φωτιά προσθέτουμε τις γαρίδες. Θα βράζουν με τον αχνό, δεν θέλουν κάτι περισσότερο γιατί θα γίνουν λάστιχο.
  • Το ιδανικό θα ήταν να προσθέσετε και μύδια. Αν υπάρχουν στη διάθεσή σας τα προσθέτετε για λίγα λεπτά, μαζί με το ψάρι και τα σερβίρετε ολόκληρα στο πιάτο, μην τα καθαρίσετε.
  • Σερβίρετε τη σούπα καυτή, με φρέσκο πιπέρι.
  • Αυτή η σούπα χωρίς λεμόνι ταιριάζει υπέροχα με λευκό κρασί.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ