Τα 10 βήματα του σωστού νυφικού - iefimerida.gr

Τα 10 βήματα του σωστού νυφικού

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ιούνιος θα πει ότι μπήκαμε επισήμως στην εποχή των γάμων και ερωτήσεις όπως «να κάνω ένα νυφικό σαν το φόρεμα της Pippa σε πιο γυαλιστερό σατέν;» απασχολούν μεγάλο τμήμα του πληθυσμού, που, για να το βοηθήσουμε, επιστρατεύσαμε τη Μαργαρίτα Γουργουρίνη (http://notyourusualwedding.gr). Ναι, κάτι μας λέει και για το σατέν της Pippa.

Τα διαδικαστικά των εξαιρετικά σημαντικών γεγονότων της ζωής μας είναι φτιαγμένα από τους θεούς για να απορροφούν όλη την αγωνία που σιωπηλά τρέφουμε για το ίδιο το γεγονός. Στο συλλογικό υποσυνείδητο της ύπαρξής μας πιστεύουμε πως αν τα ετοιμάσουμε όλα σωστά εκείνη η στιγμή θα είναι πραγματικά κινηματογραφική, άξια των υπερ-προσδοκιών μας.

Η ζωή, όμως, συνήθως αλλάζει με εκκεντρικό τρόπο, σε στιγμές που κανείς δεν το περιμένει, κανείς δεν είναι αρκετά προετοιμασμένος, τότε που πιστεύεις πως είχες υπογράψει άλλη συμφωνία. Τι μένει τότε; Να αντιμετωπίσεις τα διαδικαστικά με χάρη, σχετική ηρεμία, και την απαραίτητη γνώση.

Όλα για αυτά για εκείνη την ημέρα, κάποιες την περιμένουν από καιρό, κάποιες σχεδόν καθόλου, μερικές κάτι είχαν υποψιαστεί. Ναι, μιλάω για τον γάμο, και αν είσαι από αυτές που σε λίγο θα κάνουν αυτό το βήμα, με παραδοσιακό τρόπο ή λιγότερο συμβατικό, δες τι πρέπει να έχεις στο μυαλό σου όταν διαλέγεις το νυφικό.

I do

Το νυφικό δεν είναι στολή ή κουστούμι. Είναι ένα φόρεμα. Τόσο απλό, τόσο ουσιώδες. Σκέψου ποιο είναι το φόρεμα που πάντα ήθελες να δοκιμάσεις και βγες έξω να το βρεις.

Στην περίπτωση που το ταμείον είναι μείον (συμβαίνει πλέον και στις καλύτερες οικογένειες), επένδυσε σε ένα φόρεμα τόσο απλό, που θα είναι η βάση για τα σωστά αξεσουάρ.

Στα καλά, ονειρεμένα φορέματα, όπως το νυφικό, επενδύουμε πάντα μα πάντα στην ποιότητα του υφάσματος. Είναι αυτό που αφήνει το δέρμα να αναπνέει, δεν θα γυαλίζει υπερβολικά, δεν θα φαίνεται ψεύτικο, θα θροΐζει στα βήματά σου.

Το σατέν είναι ωραίο, αλλά διαγράφει τα πάντα. Βάλε το ανάποδα (από τη ματ πλευρά ) ή άστο καλύτερα.

Η μέρα του γάμου σου είναι η μέρα που δημοσίως υπόσχεστε την αφοσίωση ο ένας στον άλλον. Είναι μια μέρα που γιορτάζεις το γεγονός πως βρήκες την αγάπη. Ντύσου για αυτό.

Μη φοβηθείς να χτυπήσεις το κουδούνι στο ατελιέ του Έλληνα σχεδιαστή που πάντα σου άρεσε. Υπάρχει μεγάλη αξία στο να αφήσεις έναν άνθρωπο που εκτιμάς τη δουλειά του να δουλέψει πάνω σου.

Ναι στα κοσμήματα, όχι στα κεντημένα Swarovski.

Στο παράλληλο σύμπαν του ελληνικού θεάματος οι γυναίκες βάφονται σχεδόν σαν τις συμπαθείς τραβεστί σε ώρα performance. Μεγάλα μάτια, μεγάλο στόμα, μεγάλα μαλλιά, τίποτα σε κανονικές ανθρώπινες διαστάσεις. Εσένα όμως Εκείνος σε αγάπησε για την απαλή γυναικεία σου υπόσταση (και όχι μόνο). Μην κάνεις το ίδιο λάθος.

Ντύσου για αυτό που είσαι, όχι για αυτό που θέλουν οι άλλοι. Μείνε ακλόνητη σε αυτό. Μην το διαπραγματευτείς.

Μόλις αρχίζεις να ζαλίζεσαι από το άγχος, σκέψου «είναι μονάχα ένα φόρεμα». ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕ ΤΟ!

Τώρα, πρέπον θα ήταν να σας πω και αυτά που δεν θα έπρεπε να κάνετε. Αλλά αδυνατώ να λειτουργήσω αποτρεπτικά. Αν ποθείς να παντρευτείς σαν τη Χιονάτη ή τη Σταχτοπούτα, καν’ το, η ζωή είναι πολύ μικρή για να αποφύγεις τον εαυτό σου. Η μόδα είναι η διασκεδαστική κατάληξη καλλωπισμού μιας πνευματώδους γυναίκας, όχι αυτοσκοπός. Ντύσου στα λευκά για να γιορτάσεις, όχι για να φανείς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ