Μακροχρόνιες οι συνέπειες της αιθαλομίχλης -Τα τζάκια «πνίγουν» την Αθήνα - iefimerida.gr

Μακροχρόνιες οι συνέπειες της αιθαλομίχλης -Τα τζάκια «πνίγουν» την Αθήνα

Τα τζάκια «πνίγουν» την Αθήνα -Μακροχρόνιες οι συνέπειες της αιθαλομίχλης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την επέκταση των κριτηρίων χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης αναμένεται να προτείνουν από το υπουργείο Περιβάλλοντος στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να ενταχθούν περισσότεροι δικαιούχοι και να μπορέσουν να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης, ώστε να περιορίσουν τη χρήση τζακιών.

Το ζήτημα ήταν ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων στη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Περιβάλλοντος με αφορμή την επικίνδυνη αιθαλομίχλη που πνίγει τις τελευταίες ημέρες την Αθήνα.

«Είναι μία πρόταση που θα τεθεί στο υπουργείο Οικονομικών» είπε στον Βήμα 99,5 η γενική γραμματέας του ΥΠΕΚΑ, Μάρω Ευαγγελίδου. Πρόσθεσε μάλιστα «το πρόβλημα της αιθαλομίχλης είναι σοβαρό, παρατηρείται όξυνση τον τελευταίο καιρό και οι συνέπειές του είναι μακροχρόνιες», ενώ επεσήμανε πως το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν όρια συναγερμού, τη στιγμή που τα μέγιστα όρια έχουν ξεπεραστεί τον τελευταίο καιρό λόγω της χρήσης των τζακιών.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε, επίσης, δέσμη δράσεων, όπως η επιδότηση για τη μετατροπή των τζακιών σε ενεργειακά και η εντατικοποίηση των ελέγχων στα καύσιμα αλλά και στα θερμαντικά σώματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ