Δειλά-δειλά επιστρέφουν οι καταθέσεις στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Δειλά-δειλά επιστρέφουν οι καταθέσεις στην Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το κλίμα σταθερότητας που επικρατεί στην Ελλάδα έπειτα από τη συμφωνία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη, είχε αντίκτυπο και στις καταθέσεις που διατηρούν στην Ελλάδα ιδιώτες και επιχειρηματίες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, το Νοέμβριο το σύνολο των καταθέσεων διαμορφώθηκε στα 155,8 δισ. ευρώ από 155,2 δισ. ευρώ που ήταν τον Οκτώβριο, σημειώνοντας αύξηση κατά 600 εκατομμύρια ευρώ.

Η Τράπεζα της Ελλάδος σημειώνει πως η επιστροφή των καταθέσεων έχει ξεκινήσει εδώ και έξι μήνες, από τον Ιούνιο του 2012, περίοδο κατά την οποία έχουν επιστρέψει συνολικά περίπου 2 δισ. ευρώ.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως αυτό το ποσό, καλύπτει ένα μικρό μέρος από τα κεφάλαια που έχουν φύγει από τις ελληνικές τράπεζες από την αρχή της κρίσης, καθώς στο σύνολό τους υπολογίζονται στα 83 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ