Πονοκέφαλο προκαλούν στην ΕΛΑΣ οι συχνές κλοπές καλωδίων του ΟΣΕ - iefimerida.gr

Πονοκέφαλο προκαλούν στην ΕΛΑΣ οι συχνές κλοπές καλωδίων του ΟΣΕ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στην ΕΛΑΣ για το συχνό φαινόμενο κλοπών καλωδίων από τις γραμμές του ΟΣΕ και στη συνέχεια η καύση και απογύμνωσή τους για τη συλλογή μετάλλου με σκοπό την πώλησή του. Εκτεταμένες δολιοφθορές διαπιστώθηκαν πριν από μερικές ημέρες στο δίκτυο ηλεκτροκίνησης του ΟΣΕ στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Σίνδου-Λάρισας και τρεις βουλευτές οι Σάββας Αναστασιάδης (ΝΔ) και Κυριάκος Βελόπουλος και Άγγελος Κολοκοτρώνης (ΛΑΟΣ), απευθύνθηκαν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με ερωτήσεις τους για την ασυνήθιστη έκταση δολιοφθοράς.

Όπως αναφέρει σε έγγραφό του, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έχει δώσει οδηγίες και κατευθύνσεις για την πρόληψη, την αποτροπή και καταστολή του φαινομένου. Ανάμεσα στις οδηγίες που έχουν λάβει οι αστυνομικές δυνάμεις είναι και οι "έφοδοι" σε επιχειρήσεις επεξεργασίας σιδήρου (ΣΚΡΑΠ) αλλά και σε εργοστάσια επεξεργασίας προϊόντων χαλκού.

Ταυτόχρονα οι Αστυνομικές Διευθύνσεις των περιοχών που υπάρχει δίκτυο του ΟΣΕ όρισαν αξιωματικούς στους οποίους μπορεί πλέον να απευθύνεται ο ΟΣΕ, ενώ έχουν συσταθεί και ειδικές ομάδες ασφαλείας, οι οποίες αναπτύσσουν επιχειρησιακές δράσεις κατά μήκος του δικτύου του ΟΣΕ.

Ειδικό σχέδιο δράσης εκπονήθηκε για την αποτροπή έκνομων ενεργειών στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Σίνδου-Λάρισας, με συνεχείς περιπολίες στο δίκτυο του ΟΣΕ και ελέγχους σε μάντρες παλαιών σιδήρων, προς εντοπισμό ποσοτήτων χαλκού. Στις 11 Μαΐου συνελήφθησαν δύο Βούλγαροι, οι οποίοι αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν εναέρια καλώδια ηλεκτροκίνησης του δικτύου του ΟΣΕ και έφεραν ειδικό εξοπλισμό κοπής ηλεκτροφόρων καλωδίων.

Ο βουλευτής της ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης κάνει λόγο για οργανωμένο εξειδικευμένο και ειδικά εξοπλισμένο κύκλωμα, ενώ και οι βουλευτές του ΛΑΟΣ έχουν ζητήσει να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για να σταματήσουν οι κλοπές στο δίκτυο που συνεπάγονται όχι μόνο μεγάλο κόστος για τον ΟΣΕ αλλά και κινδύνους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αστυνομία ΕΛΑΣ ΟΣΕ χαλκός κλοπές καλώδια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ