Η ...συνάντηση της Αλέκας Παπαρήγα με τον Αιμίλιο Χειλάκη και τη Βίκυ Βολιώτη - iefimerida.gr

Η ...συνάντηση της Αλέκας Παπαρήγα με τον Αιμίλιο Χειλάκη και τη Βίκυ Βολιώτη

Τι είδε η Αλέκα Παπαρήγα στο θέατρο: ο Μπρεχτ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ένα βαθιά πολιτικό έργο έκλεισε τη χρονιά της η Αλέκα Παπαρήγα, επιλέγοντας να δει την Αγία Ιωάννα των Σφαγείων στο θέατρο Ακροπόλ, σε σκηνοθεσία του Νίκου Μαστοράκη.

Το μόλις δυο φορές παιγμένο στην Ελλάδα έργο του Μπρεχτ που καταγγέλλει τον καπιταλισμό και προτρέπει σε επανάσταση, δεν το είδε μόνη της την προηγουμενη Κυριακή η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, αλλάσυνοδευόμενη από δύο συνεργάτιδές της.

Αμέσως μετά την παράσταση έσπευσαν και οι τρεις να συγχαρούν τον σκηνοθέτη αλλά και τους πρωταγωνιστές Αιμίλιος Χειλάκη και Βίκυ Βολιώτη. Στο συγκεκριμένο έργο, που πραγματικά δεν έχει ανέβει πολλές φορές στην Ελλάδα αφού θεωρείται δύσκολο ερμηνευτικά, ο Μπρεχτ επέλεξε ως περιβάλλον για την ανάπτυξη του έργου του την παγκόσμια οικονομική κρίση που ξέσπασε με αφετηρία την Αμερική το 1929.

Υπενθυμίζουμε ότι Μπεχτ σκηνοθέτησε φέτος για το θέατρο (και πρωταγωνιστεί) ο βουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Καζάκος. Πρόκειται για το «Ο κύριος Πούντιλα και ο δούλος του ο Μάττι» που ανεβαίνει με επιτυχία στο Θέατρο Τζένη Καρέζη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ