Στουρνάρας: Εγώ έφερα τη νέα λίστα - Αν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να με βάλει στο κάδρο... - iefimerida.gr

Στουρνάρας: Εγώ έφερα τη νέα λίστα - Αν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να με βάλει στο κάδρο...

Στουρνάρας: Εγώ έφερα τη νέα λίστα Λαγκάρντ-Αν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ ας με βάλει στο κά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τους ελέγχους στους φοροφυγάδες και σε όσους περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ μίλησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, αφήνοντας, παράλληλα, αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, ο κ. Στουρνάρας είπε πως «εγώ έφερα τη λίστα Λαγκάρντ, την αυθεντική, δεν την έφερε κάποιος άλλος. Αν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να με βάλει στο "κάδρο"...».

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως πως θα γίνουν έλεγχοι και στη λίστα Λαγκάρντ, ωστόσο προέχουν έλεγχοι στη λίστα με τις 54 χιλιάδες για φοροδιαφυγή. «Θα κληθούν αυτοί που έβγαλαν έξω τα χρήματα να τα δικαιολογήσουν, αλλιώς θα πληρώσουν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας.

Οσον αφορά την εμπλοκή του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην υπόθεση αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ, ο κ. Στουρνάρας, δεν θέλησε να κάνει κάποιο συγκεκριμένο σχόλιο λέγοντας πως «ας μην προτρέχουμε, ας περιμένουμε τη Δικαιοσύνη να αποφανθεί».

Αναφερόμενος στην πορεία την ελληνικής οικονομίας ο υπουργός Οικονομικών εκτίμησε πως «προς το τέλος του έτους, τρίμηνο με τρίμηνο, θα έχουμε θετικό ρυθμό ανάπτυξης», ενώ όσο αφορά το νέο έτος, ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι το 2013 θα είναι μια δύσκολη χρονιά κατά την οποία θα αποδειχθεί εάν μπορέσουμε να ξεφύγουμε από την πορεία προς το γκρεμό και να σωθούμε.

Ωστόσο προέβλεψε ότι έχει όλες τις προϋποθέσεις να πάει καλύτερα από το 2012 και εκτίμησε ότι μετά το δεύτερο εξάμηνο θα δούμε στοιχεία ανάκαμψης. «Βρισκόμαστε προς το τέλος της προσαρμογής κι αυτό μας δίνει ελπίδα. Έχουμε καλύψει τα 2/3» είπε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ