Παπούλιας για φοροδιαφυγή: Θα μας δείχνουν με το δάχτυλο αν δεν κάνουμε κάτι - iefimerida.gr

Παπούλιας για φοροδιαφυγή: Θα μας δείχνουν με το δάχτυλο αν δεν κάνουμε κάτι

Στο Βερολίνο τη Δευτέρα ο Παπούλιας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίσκεψη στο Βερολίνο θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, μετά από πρόσκληση του γερμανού ομολόγου του. Ο κ.Παπούλιας δέχτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τις ευχές των πολιτικών αρχηγών.

Ειδικότερα, η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Βερολίνο θα γίνει την προσεχή Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου, μετά από πρόσκληση του Γερμανού ομόλογού του Γιόακιμ Γκάουκ, με αφορμή το τέλος της έκθεσης στο Μουσείο της Περγάμου στο Βερολίνο, για την αρχαία Ολυμπία.

Όπως είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε σύντομη συνομιλία που είχε με τους δημοσιογράφους, μετά τις ευχές που δέχθηκε για το νέο έτος από την πολιτική και θεσμική ηγεσία της χώρας, θα έχει γεύμα εργασίας με τον Γερμανό ομόλογό του στη διάρκεια του οποίου θα συζητήσουν όλο το εύρος των ελληνογερμανικών σχέσεων.

Όταν ρωτήθηκε για τη φοροδιαφυγή, ο κ. Παπούλιας είπε ότι τον απασχολεί το πρόβλημα και έχει μιλήσει πολλές φορές γι αυτό, ενώ πρόσθεσε πως αν δεν το αντιμετωπίσουμε, αυτοί που σηκώνουν τα βάρη θα μας δείχνουν με το δάχτυλο.

Σχετικά με την πορεία της οικονομίας το 2013, είπε ότι πρώτος στόχος είναι μεν η ανάπτυξη, αλλά γι αυτό απαιτείται κοινωνική συνοχή.

Στον πρόεδρο της Δημοκρατίας ευχήθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Πάνος Καμμένος, ενώ δεν παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης. Ο κ. Παπούλιας είχε εγκάρδια συζήτηση με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και με τη γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ