Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων με μια ματιά - iefimerida.gr

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων με μια ματιά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ποια θέματα κυριαρχούν: οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το μεσοπρόθεσμο, η επιστολή των 16 βουλευτών του κυβερνητικού κόμματος στον πρωθυπουργό, η διαμαρτυρία των «αγανακτισμένων», η βία κατά στελεχών της κυβέρνησης και οι πρόσθετοι φόροι για τους ιδιοκτήτες ημιυπαίθριων.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Παντιέρα κατά της κυβέρνησης από 16 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ!".

Η εφημερίδα γράφει ότι "όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για τις εξελίξεις στο κυβερνητικό «στρατόπεδο» αφήνει, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η χθεσινή ανταρσία των 16 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που παρά τις αυστηρές προειδοποιήσεις του Μαξίμου, έστειλαν με επιστολή τους μήνυμα στον πρωθυπουργό να μη θεωρεί δεδομένη την ψήφο τους για τα νέα μέτρα που προβλέπονται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα".'

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Πήραν με τις πέτρες βουλευτές".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η προφητεία του Παπανδρέου ("... θα μας πάρουν με τις πέτρες") τελικά εκπληρώθηκε: Δεν πέρασε εικοσιτετράωρο από τον αποκλεισμό των εθνοπατέρων στη Βουλή και ενώ από τη μέρα της υπογραφής του Μνημονίου είναι δεκάδες τα περιστατικά φραστικών επιθέσεων, ακόμα και προπηλακισμών βουλευτών, και η πρωθυπουργική ρήση επαληθεύτηκε κυριολεκτικά".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Πανικός. Τα ματ έσωσαν τον Πεταλωτή".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ο κ. Πεταλωτής έφτασε στο Α' ΚΑΠΗ Αργυρούπολης, αργά το απόγευμα, προκειμένου να μιλήσει για την κυβερνητική πολιτική σε προγραμματισμένη εκδήλωση. Ωστόσο, κάτοικοι της περιοχής, που φαίνεται ότι είχαν ενημερωθεί για την «επίσκεψη» του κυβερνητικού εκπροσώπου στην πόλη τους, του επιφύλασσαν μια «ξεχωριστή» υποδοχή που θα θυμάται σε όλη του τη ζωή".

ΕΘΝΟΣ: "Αναταράξεις στο «παρά 5'» της συμφωνίας".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε σκληρή διαπραγμάτευση μέχρι τέλους έχει αποδυθεί ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου. Βρίσκεται στο «παρά 5'» για μια «συμφωνία διάσωσης», που θα ισχύσει από τον τρέχοντα μήνα. Ομως οι αναταράξεις εντείνονται από την αντιπολίτευση, τους «αγανακτισμένους» και την επιστολή 16 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που ζητούν σύγκληση των κομματικών οργάνων".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Θα μας ταΐζουν και τσιπάκια RFID οι αντίχριστοι!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "«NUTRISMART: Επανάσταση στη διαχείριση της διατροφής». Αυτό είναι το σλόγκαν της εφαρμογής που δημιούργησε ο Εβραίος Hannes Harms, φοιτητές βιομηχανικού σχεδίου στο Royal College of Art του Λονδίνου. Σύμφωνα με την εφαρμογή, εγγράψιμες RFID ετικέτες (τσιπάκια) θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τα BAR CODES στις συσκευασίες των προϊόντων".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "«Εξέγερση» 16 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ κατά Παπανδρέου".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με την επιστολή τους ρωτάνε γιατί έπεσε έξω η κυβέρνηση στις προβλέψεις της, απαιτούν σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας και των κομματικών οργάνων, βάζουν ζήτημα για αποκρατικοποιήσεις - αξιολόγηση δημόσιας περιουσίας".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Φοροαπάτη με τους ημιυπαίθριους".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τριπλή παγίδα στήθηκε για όσους ρύθμισαν τους ημιυπαίθριους που είχαν. Κινδυνεύουν τώρα να χάσουν μέρος από τη φοροαπαλλαγή των τόκων στεγαστικού δανείου, αλλά και να πιαστούν στα τεκμήρια και στο πόθεν έσχες".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Τελεσίγραφο βουλευτών με 3 όρους στον Παπανδρέου".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σημάδια αποσύνθεσης και εμφανούς απώλειας ελέγχου των εξελίξεων εμφανίζει η κυβέρνηση, με τον πρωθυπουργό εγκλωβισμένο ανάμεσα στο κλίμα αβεβαιότητας που ενισχύεται με κάθε αφορμή και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που απειλούν ότι δεν θα ψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο αν προηγουμένως δεν συγκληθούν τα κοινοβουλευτικά και κομματικά όργανα".

ΕΣΤΙΑ: "Φόροι, φόροι χωρίς προοπτική".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "οι κυβερνώντες δεν φαίνεται να έχουν αντιληφθή την ζημιά που έχουν προκαλέσει στην οικονομία με τους φόρους. Σήμερα εν τούτοις, ακόμη και οι άσχετοι περί τα δημοσιονομικά έχουν καταλάβει ότι οι συνεχείς αυξήσεις των φόρων όχι μόνον δεν αποφέρουν πρόσθετα φορολογικά έσοδα, αλλά αντιθέτως οδηγούν τη μείωσή τους".

Η ΑΥΓΗ: "Ραγίζει το ΠΑΣΟΚ".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε τεντωμένο σχοινί οι πολιτικές εξελίξεις, καθώς ο εκβιασμός που επιχειρείται με στόχο να ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα συναντά για πρώτη φορά δημοσίως, αντιδράσεις από θεσμικούς παράγοντες του ΠΑΣΟΚ".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "30.000 νοικοκυριά με κομμένο ηλεκτρικό".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "περίπου 97.000 νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις -εκ των οποίων 30.000 είναι φτωχά νοικοκυριά- δεν έχουν ρεύμα λόγω του οικονομικού αδιεξόδου στο οποίο βρίσκονται! Αυτό αποκάλυψε χθες ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ κ. Φωτόπουλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ρήγματα στο ΠΑΣΟΚ φέρνει το νέο Μνημόνιο".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τα πρώτα ρήγματα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ εν όψει της δημοσιοποίησης του λεγόμενου «Μνημονίου ΙΙ» εκδηλώθηκαν χθες, επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση ότι μέχρι την ψήφιση των πρόσθετων μέτρων για το 2011 και του μεσοπρόθεσμου σχεδίου, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και η κυβέρνηση θα βαδίζουν σε «τεντωμένο σχοινί»".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Τρικυμία εν κρανίω".

Η εφημερίδα γράφει ότι "εγκλωβισμένη σε κλοιό «αγανακτισμένων» βουλευτών και συνδικαλιστικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται η κυβέρνηση που πλέον βλέπει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ή Μνημόνιο 2, όπως το ονομάζουν τα ίδια τα «πράσινα» στελέχη, να εξαντλεί τις αντοχές της κοινοβουλευτικής ομάδας και της «βάσης» του Κινήματος προμηνύοντας μια γενικευμένη εσωκομματική εξέγερση".

Ο ΛΟΓΟΣ: "«Κλειδώνουν» σήμερα τα μέτρα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "«κλειδώνει» σήμερα το μεσοπρόθεσμο, καθώς μετά την συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις της τρόικας με την κυβέρνηση για το μεσοπρόθεσμο σχέδιο σύμφωνα με το Reuters".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Καθεστώς σύγχρονης σκλαβιάς για τους νέους εργαζόμενους".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "κυβέρνηση - τρόικα - κεφάλαιο, με τις εργασιακές σχέσεις που αποφάσισαν για τους νέους εργαζόμενους, εφαρμόζουν καθεστώς σύγχρονης δουλείας".

ΤΑ ΝΕΑ: "Επιστολές αγωνίας και εκρήξεις βίας".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στο Σύνταγμα, η διαμαρτυρία των «Αγανακτισμένων» ανέκτησε χθες τον χαρακτήρα της γιορτής. Ομως, τόσο στην Κέρκυρα όσο και στην Αργυρούπολη οι πέτρες από ομάδες διαδηλωτών έπεσαν βροχή κατά πολιτικών στελεχών. Την ίδια στιγμή, δεκαέξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ παρενέβησαν με επιστολή αγωνίας που είχε αποδέκτη τον Γιώργο Παπανδρέου".

DEALnews: "Το σχέδιο διάσωσης σε δύο φάσεις".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε μία συνδυαστική λύση, η οποία, αν τελικώς επιτευχθεί, θα δώσει μια και καλή λύση στο ελληνικό οικονομικό πρόβλημα, για την κρίσιμη διετία 2012-1013, φαίνεται να καταλήγουν, μετά από μυστικές διαπραγματεύσεις δύο εβδομάδων, Αθήνα και Βρυξέλλες".

City Press: "Στα όρια η κυβέρνηση".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "οι πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με το περιεχόμενο των συμφωνιών με την τρόικα για τα πρόσθετα μέτρα για το 2011, το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, αλλά και για την κοινοβουλευτική διαδικασία που προωθείται για την έγκρισή τους, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση μερίδας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, η οποία ζήτησε ενημέρωση και συζήτηση επί των κρισίμων αυτών ζητημάτων".

Metro: "Το κίνημα των «16»".

Η εφημερίδα γράφει "αναβρασμός στην κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ από την ανοικτή ανταρσία βουλευτών, που επέλεξαν να στείλουν επιστολή προς τον πρωθυπουργό".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Απαγόρευση... αποκλίσεων στο μεσοπρόθεσμο πλαίσιο".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "κλείνει σήμερα η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα για το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής, το οποίο θα προβλέπει εκ των προτέρων τα μέτρα που θα λαμβάνονται για την άμεση διόρθωση των αποκλίσεων που θα εντοπίζονται στην εφαρμογή του προγράμματος".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Πράσινο φως για νέο δάνειο. ΕΕ και ΔΝΤ δίνουν 65 δισ. ως το 2014".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "έναντι αυξημένων δεσμεύσεων τις οποίες ανέλαβε η χώρα για την υλοποίηση των αποκρατικοποιήσεων Ε.Ε. και ΔΝΤ κατέληξαν σε ένα νέο πακέτο διάσωσης που θα καλύπτει τις χρηματοοικονομικές ανάγκες της χώρας έως τα μέσα του 2014, με περιορισμένη συμμετοχή ιδιωτών".

ΚΕΡΔΟΣ: "Νέο σωσίβιο από τη Βιένη. Αρχική συμφωνία στην οικονομική και νομισματική επιτροπή της ΕΕ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "νέο δάνειο προς την Ελλάδα και νέο τριετές «μνημόνιο» μπαίνουν σήμερα στο τραπέζι της κρίσιμης συνάντησης Παπανδρέου-Γιούνκερ, μετά την κατ΄αρχήν συμφωνία που επήλθε στο λεγόμενο «μικρό» Eurogroup

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Τριετής συμφωνία διάσωσης και κοινοβουλευτική ρωγμή".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "συμφωνήθηκαν χθες αργά το βράδυ οι βασικές πτυχές του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού σχεδίου 2011-2015, παρά το γεγονός ότι η τρόικα επέμεινε μέχρι την τελευταία στιγμή σε απολύσεις στο δημόσιο και το πολιτικό βαρομετρικό στο κυβερνών κόμμα να προμηνύει καταιγίδα, μετά και την κίνηση των 16 βουλευτών να στείλουν επιστολή στον πρωθυπουργό".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ