Reuters: «Νέο πακέτο σωτηρίας για την ελληνική οικονομία» - iefimerida.gr

Reuters: «Νέο πακέτο σωτηρίας για την ελληνική οικονομία»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις βασικές αρχές του νέου "πακέτου" βοήθειας προς την Ελλάδα, φαίνεται πως κατέληξαν, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters οι υψηλόβαθμοι υπηρεσιακοί παράγοντες των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης. Πληροφορίες λένε πως ήδη έχουν δημιουργήσει αίσθηση, το νέο "πακέτο" θα είναι τριετούς διάρκειας, δηλαδή θα καλύψει τη χρηματοδότηση της Ελλάδας έως τα μέσα του 2014. Ενδεικτικό της πρόθεσης και της διάθεσης των Ευρωπαίων να καταλήξουν τουλάχιστον στις βασικές αρχές του σχεδίου, στη συνεδρίαση του EUROGROUP στις 20 του μήνα, δηλαδή τρεις ημέρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής. Η προσοχή όλων, κυρίως των αγορών, στρέφεται βέβαια στο κομμάτι του σχεδίου που αφορά στη συμμετοχή των ιδιωτών, στον έντονο απόηχο δηλώσεων και πληροφοριών που σχετίζονται με την εθελοντική διακράτηση τίτλων που λήγουν στο επίμαχο χρονικό διάστημα.

Το δεύτερο "πακέτο" θα προβλέπει μερική συμμετοχή ιδιωτών αλλά περιορισμένη, έτσι ώστε να αποφευχθεί η πυροδότηση ενός "πιστωτικού γεγονότος" που θα προκαλούσε ντόμινο σε όλη την Ευρωζώνη. Οι λεπτομέρειες αυτής της συμμετοχής όπως και το ύψος της νέας βοήθειας θα αποτελέσουν το αντικείμενο των συζητήσεων σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών στις 20 Ιουνίου, με βασική παραδοχή ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές το 2011 ή το 2012, όπως προέβλεπε το αρχικό σχέδιο...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ