Στη Βουλή η κόντρα ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση σε Πεταλωτή - iefimerida.gr

Στη Βουλή η κόντρα ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση σε Πεταλωτή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανέβηκαν οι τόνοι σήμερα στη Βουλή με τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα να απαντά στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή, χαρακτηρίζοντας τον «αξιοθρήνητο». Χθες το βράδυ, ο κ.Πεταλωτής μετά την επίθεση που δέχθηκε στο ΚΑΠΗ Αργυρούπολης δήλωσε ότι πίσω από τις επιθέσεις κατά των πολιτικών βρίσκονται οι εγκάθετοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα από τη Βουλή τόνισε πως «άρχισαν να στοχοποιούν την Αριστερά και να δημιουργούν κλίμα εν όψει της Κυριακής που εκατομμύρια πολίτες θα είναι στους δρόμους». Συμπλήρωσε μάλιστα πως «σε όλες αυτές τις μαζικότατες αντιδράσεις ο ένας στους δυο είναι ΠΑΣΟΚ». «Περισσότεροι ήταν έξω ΠΑΣΟΚ παρά μέσα στην αίθουσα που μιλούσε ο κ. Πεταλωτής».
«Ο κόσμος έχει καταλάβει ότι δεν πιάνει η φαιά προβοκάτσια», είπε ο κ. Τσίπρας επισημαίνοντας ότι αν είχε το κόμμα του την δυνατότητα να κινητοποιεί τόσο κόσμο θα είχε επιβάλλει εκλογές. Μάλιστα δήλωσε ότι φοβούμενος τυχόν προβοκάτσιες έχει δοθεί εντολή στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «να μην είναι παρών», ώστε να μην δίνουν αφορμές για επιθέσεις εναντίον του κόμματος. «Να σταματήσει αυτό το καλαμπούρι γιατί κάνει κακό στη Δημοκρατία», είπε απευθυνόμενος στο ΠΑΣΟΚ για τις επιθέσεις υπουργών του κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Η απάντηση από την πλευρά της κυβέρνησης ήρθε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, Πέτρο Ευθυμίου, ο οποίος κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να πει αν είναι υπέρ των αντισυγκεντρώσεων και αν θεωρεί ότι αυτό είναι πολιτικά νόμιμο., με τον κ. Τσίπρα να απάντησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν στήριξε ή πρόκρινε αντισυγκεντρώσεις.

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ έκανε χθες το ΠΑΣΟΚ για τα επεισόδια σε βάρος του κ. Πεταλωτή με γιαούρτια, αβγά και πέτρες, σε εκδήλωση στην Αργυρούπολη. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για εγκάθετους του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο ΣΥΝ απάντησε «το να επιτίθεται εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ ο εγκάθετος της τρόικας κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν αποτελεί είδηση».

Η αστυνομία κατάφερε να φυγαδεύσει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο από την πίσω πόρτα του ΚΑΠΗ Αργυρούπολης, καθώς στην μπροστινή είσοδο είχαν συγκεντρωθεί περισσότερα από 600 άτομα. Νωρίτερα το ΚΑΠΗ βρέθηκε σε κατάσταση πολιορκίας, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή να είναι εγκλωβισμένος.

Μία ομάδα περίπου 60 ατόμων που είχε συγκεντρωθεί έξω από το ΚΑΠΗ επιτέθηκε με πέτρες και γιαούρτια στον κ. Πεταλωτή τη στιγμή που προσερχόταν στον χώρο, ωστόσο έσπευσαν να τον προστατέψουν φίλοι του ΠαΣοΚ που βρίσκονταν στο σημείο. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μπήκε γρήγορα μέσα στο κτίριο και μάλιστα ήταν τέτοια η ένταση που στα παράθυρα του κτιρίου τοποθετήθηκαν τραπέζια και μαξιλάρια έτσι ώστε να προστατευθούν οι άνθρωποι της εκδήλωσης από τις πέτρες που πετούσαν οι πολίτες.

Έξω από το κτίριο του ΚΑΠΗ βρέθηκαν περίπου 600 άτομα που έδειχναν εξαγριωμένα και συνέχιζαν να γιουχάρουν τον κ. Πεταλωτή και την κυβερνητική οικονομική πολιτική. Μάλιστα, δηλώναν πως δεν πρόκειται να τον αφήσουν σε καμία περίπτωση να φύγει από το κτίριο και ότι θα τον περίμεναν εκεί όσο χρειαστεί, ενώ τον σημάδευαν με λέιζερ!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ