Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 50 ετών οι δολοφονίες στη Νέα Υόρκη - iefimerida.gr

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 50 ετών οι δολοφονίες στη Νέα Υόρκη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μειωμένος για μια ακόμα χρονιά εμφανίζεται ο αριθμός των δολοφονιών στη Νέα Υόρκη το 2012, με τα στοιχεία να δείχνουν πως έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 50 ετών.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης Μάικλ Μπλούμπεργκ, φέτος έχουν καταγραφεί συνολικά 414 δολοφονίες, σημειώνοντας μείωση της τάξης του 19% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος που ο αριθμός έκλεισε στις 515.

Πρόκειται για τον χαμηλότερο αριθμό από το 1963, πρώτη χρονιά που η πόλη άρχισε τη συλλογή αυτών των δεδομένων, δήλωσε ο Μπλούμπεργκ κατά τη διάρκεια τελετής προς τιμή των νέων αξιωματικών της αστυνομίας της Νέας Υόρκης. «Το προηγούμενο ρεκόρ σημειώθηκε το 2009, με 471 δολοφονίες. Είναι σαφές ότι θα το καταρρίψουμε και σε μεγάλο βαθμό», τόνισε.

Ο αριθμός των δολοφονιών που καταγράφηκαν το 2012 είναι πέντε φορές μικρότερος από ό,τι το 1990, χρονιά κατά την οποία είχαν καταγραφεί 2.262 δολοφονίες, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της αστυνομίας.

Παράλληλα, την περασμένη εβδομάδα, ο Μπλούμπεργκ ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των κρατουμένων στις φυλακές της Νέας Υόρκης μειώθηκε κατά το ένα τρίτο την περίοδο 2001-2011, παράλληλα με το έγκλημα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ