Κάπου "κολλάει" όπως φαίνεται η κατάληξη των διαβουλεύσεων με τη Τρόικα, καθώς αν και ξεκίνησε τη Τρίτη η συγγραφή των κειμένων αξιολόγησης, οι πληροφορίες που φτάνουν από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ότι στόχος είναι πλέον να έχουν καταλήξει οι δύο πλευρές έως αύριο. Αυτό σημαίνει, όμως, ότι ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στη συνάντηση του με τον Ζ.Κ. Γιούνκερ χωρίς να έχει στα χέρια του το πλήρες κείμενο και πάνω από όλα χωρίς να έχει λάβει το "πράσινο φως" από το Υπουργικό Συμβούλιο, όπου η συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο εκτιμάται ότι θα ανάψει "φωτιές".
Οι πληροφορίες αυτές σε κάθε περίπτωση επιβεβαιώνουν τα όσα ακούγονται έντονα από χθες το απόγευμα για τουλάχιστον δύο σημεία τριβής με τη Τρόικα ήτοι στο πεδίο των ΔΕΚΟ και των αποκρατικοποιήσεων, αν και τα νεώτερα μαντάτα από το υπουργείο Εργασίας αναφέρουν ότι η προχθεσινή παρουσία της Λ. Κατσέλη στο υπουργείο Οικονομικών δεν είχε να κάνει απλώς με τη... διευθέτηση του χρόνου εργασίας αλλά κυρίως με το πλαίσιο για τις κλαδικές συμβάσεις, το οποίο παραμένει στο στόχαστρο της Τρόικας, αν και όπως υποστηρίζουν από το υπουργείο Εργασίας, δεν θα αλλάξει το ισχύον πλαίσιο.
Ειδικά όσον αφορά στις ΔΕΚΟ, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ασφυκτική πίεση για ρητή πρόβλεψη απολύσεων στις περιπτώσεις συγχωνεύσεων- καταργήσεων (κάποιες πληροφορίες κάνουν λόγο ακόμα και για 10.000 αποχωρήσεις), πρόβλεψη που ενδέχεται να πυροδοτήσει και πολιτικές εξελίξεις, αν λάβει κανείς υπόψιν ότι ήδη ο Δ. Ρέππας έχει δηλώσει αντίθετος σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Όσον αφορά, δε, στις αποκρατικοποιήσεις, το σημείο τριβής παραμένει το νομικό πλαίσιο που θα διέπει τον νέο Φορέα, αφού υπάρχουν πιέσεις για ενεργό συμμετοχή του ξένου παράγοντα, έστω υπό τη μορφή επίβλεψης της διαδικασίας.
Κατά τα άλλα, το "πακέτο" για το 2011 "κλείδωσε" στα 6,4 δισ ευρώ, εκ των οποίων πάνω από 3 δισ ευρώ εκτιμάται ότι μπορούν (;) να προέλθουν από νέα και μεγαλύτερη φορολογία.