Σημίτης: Δεν φταίει η Ελλάδα για την κρίση αλλά η Ευρωπαϊκή Ενωση - iefimerida.gr

Σημίτης: Δεν φταίει η Ελλάδα για την κρίση αλλά η Ευρωπαϊκή Ενωση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για την κρίση στην Ευρωζώνη ευθύνονται τα δομικά λάθη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και λιγότερο η πολιτική της Ελλάδας υποστηρίζει ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης σε άρθρο του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung που δημοσιεύεται σήμερα, 28 Δεκεμβρίου.

Στο άρθρο του ο Κώστας Σημίτης εκτιμά ότι η λύση στην ευρωπαϊκή κρίση μπορεί να δοθεί μόνο με μία «φυγή προς τα εμπρός», δηλαδή προς την οικοδόμηση μίας ενιαίας οικονομικής διακυβέρνησης και μεγαλύτερη πολιτική ενοποίηση.

Ο πρώην Πρωθυπουργός επικρίνει μεταξύ άλλων και τη ρήτρα «μη διάσωσης», την πρόβλεψη δηλαδή πως μία χώρα της Ευρωζώνης δεν μπορεί να αναλάβει ευθύνη για το χρέος ενός άλλου μέλους.

Η ίδια η πραγματικότητα, γράφει ο Κώστας Σημίτης, πιέζει «για αμοιβαία συνδρομή, η έκταση της οποίας δεν μπορεί να προβλεπεί μόνο από νομικά κείμενα». «Οι ιδρυτές της νομισματικής ένωσης λανθασμένα πίστευαν πως τα τραπεζικά ιδρύματα θα μείωναν από μόνα τους τη χρηματοδότηση κρατών της Ευρωζώνης που είχαν ήδη χρεωθεί υπερβολικά γράφει ο πρώην Πρωθυπουργός και προσθέτει ότι «η εμπιστοσύνη στη δύναμη της αγοράς να ρυθμίζει τα πάντα ήταν υπερβολικά μεγάλη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ