Έξυναν το κεφάλι τους με απορία οι γιατροί στο νοσοκομείο της κινέζικης επαρχίας Wuhan για να καταλάβουν τι ήταν αυτό που προκάλεσε μια τεράστια τρύπα στο στομάχι του 26χρονου ασθενή. Μέχρι που τους είπε ότι το προηγούμενο βράδυ δοκίμασε την φημισμένη mala soup σε ένα τοπικό εστιατόριο.
Όσο παράδοξο και αν ακούγεται, 15% των γαστροεντερικών περιστατικών που φτάνουν στα κινέζικα νοσοκομεία έχουν σχέση με την κατανάλωση πιάτων hot pot, δηλαδή της δημοφιλούς πρακτικής σε κινέζικα εστιατόρια να σου φέρνουν ένα καυτό ζωμό μέσα στον οποίο μαγειρεύεις μόνος σου ότι υλικά επιθυμείς (κρέας, ψάρια, λαχανικά).
Στην συγκεκριμένη περίπτωση του 26χρονου, υπεύθυνη για την τρύπα ήταν ένα πιάτο mala soup (σημαίνει αδιανόητα καυτό), μια παραδοσιακή συνταγή που περιλαμβάνει τσίλι και πιπέρι Sichuan pepper.