Κι όμως είναι ακόμα εδώ… - iefimerida.gr

Κι όμως είναι ακόμα εδώ…

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να παραμείνει ζωντανός στο κυνήγι της διεκδίκησης του τίτλου, κερδίζοντας χθες τον αιώνιο αντίπαλο Παναθηναϊκό 76-68.

Οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν το χθεσινό ματς όπως ακριβώς χάσανε τους δύο προηγούμενους αγώνες. "Διάβασαν" από νωρίς ότι ο αγώνας θα πάει στις επαφές και ότι οι διαιτητές δύσκολα θα έδιναν φάουλ. Στην αρχή του αγώνα οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι χέρι στο σκορ με συνεχή καλάθια από τη ρακέτα. Η άμυνα με προσαρμογές του Παναθηναϊκού δεν λειτουργούσε και ο Μπουρούσης κέρδιζε κατά κράτος τις μάχες κάτω από τα καλάθια, μιας και αργούσαν τα ντουμπλαρίσματα πάνω του. Εκεί ήρθε ένα μικρό σερί του Ολυμπιακού 7-0,παρακινουμενοι και από τους οπαδούς τους που είχαν δημιουργήσει ατμόσφαιρα καυτής έδρας. Εκεί δημιουργήθηκε και στο 8' το 18-12 για τους ερυθρόλευκους.

Ο Παναθηναϊκός γρήγορα επέστρεψε και αφού κάθησε στον πάγκο ο αρνητικός χθες Διαμαντίδης, με τον εντυπωσιακό Καλάθη να παίρνει την θέση του, και με συνεχή τρίποντα του "ζεστού" χθες Ντρου Νίκολας κατάφερε να ισοφαρίσει 26-26 στο 13΄και μετά να προσπεράσει με 29-31.

Ο αγώνας συνεχιζόταν με τις δύο ομάδες να απαντούν η μία στην άλλη με μικρά σερί, μέχρι που ο Παναθηναϊκός έφτασε την διαφορά στο +7. Κάνοντας σωστή διαχείρηση οι πράσινοι κατάφεραν να κλείσουν το ημίχρονο προηγούμενοι 39-46,με ένα εκπληκτικό coast to coast του Νίκ Καλάθη που άδειασε τον Παπανικολάου με τρείς ντρίπλες πίσω από την πλάτη και καταλήγοντας σε ένα μοναδικό λει-απ μέσα σε 5 δευτερόλεπτα.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως είδαμε κάτι διαφορετικό απ' ότι είχαμε συνηθίσει ως τώρα να βλέπουμε στους τελικούς. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς βγάζει λαγό από το καπέλο με την είσοδο των Πρίντεζη και Πελεκάνου, και συνδυασμό και με την ολιγόλεπτη διακοπή του αγώνα λόγω ρίψης κροτίδων, η ομάδα πραγματοποιεί μοναδική αντεπίθεση και ισορροπεί το ματς. Ο Παναθηναϊκός απαντάει με ένα μικρό σερί και φτάνει το σκορ στο 61-66 περίπου 5 λεπτά πρίν την λήξη του αγώνα.

Τότε από την ΝΕΤ πιστεύοντας ότι οι προπονητές ζήτησαν ταιμ άουτ διακόπτουν την μετάδοση του αγώνα, και άρχισαν να δείχνουν διαφημίσεις. Όταν ξανασυνδεθήκαν στον αγώνα, το σκορ ήταν ήδη στο 68-66 με συνεχή καλάθια από τους Σπανούλη, Γκόρντον και Πρίντεζη. Η ψυχολογία ήταν με τον Ολυμπιακό και οι ερυθρόλευκοι ξέφυγαν με 72-66. Καλάθι του Μπατίστ έφτασε το σκορ στο 72-68. Οι δύο ομάδες στην συνέχεια σπατάλησαν από μία επίθεση η κάθε μία και τότε ήρθε το τρίποντο του Πρίντεζη φτάνοντας τον δείκτη του σκορ στο 75-68, να καθαρίσει την μπουγάδα για τον Ολυμπιακό. Μια βολή του Σπανούλη διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 76-68.

Το συμπέρασμα του αγώνα; Ο Ολυμπιακός σε αντίθεση με τα προηγούμενα ματς έπαιξε συγκεντρωμένα και στα 40΄ του αγώνα, δεν τα παράτησε ακόμα και όταν έμεινε πίσω στο σκορ. Το πάλεψε, ακόμα και αν ο Τεόντοσιτς σε έναν ακόμα τελικό έδειξε το κακό του πρόσωπο, και το περιφερειακό του σουτ ήταν κάκιστο με το ποσοστό στα τρίποντα να είναι 4/18. Ο κόσμος έσπρωξε την ομάδα του Ολυμπιακού και ο Ίβκοβιτς έκανε την κίνηση ματ με την είσοδο Πρίντεζη και Πελεκάνου, έδωσε ενέργεια και ταχύτητα και με την είσοδο του Γκόρντον έδεσε και αμυντικά.

Ο Παναθηναϊκός δεν έπαιξε καλά χθες. Η άμυνα του έμπαζε από παντού και είχε έναν αρνητικότατο Διαμαντίδη. Τα πικ εν ρολ δεν δούλεψαν καθόλου και οι πλάγιοι του είχαν ελάχιστη συμμετοχή στο ματς. Σε τέτοιου επιπέδου παιχνίδια δεν πρέπει να υπάρχουν δικαιολογίες για την διαφορά στις βολές με τους γηπεδούχους να έχουν τις τριπλάσιες σε σχέση με τους πράσινους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ