Σόιμπλε: Τα χειρότερα για την ευρωζώνη πέρασαν - iefimerida.gr

Σόιμπλε: Τα χειρότερα για την ευρωζώνη πέρασαν

Σόιμπλε: Τα χειρότερα για την ευρωζώνη πέρασαν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αισιόδοξος για το μέλλον της νομισματικής ένωσης και της Ευρώπης εμφανίζεται ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υποστηρίζοντας ότι οι οικονομίες της ηπείρου ξεπέρασαν τον μεγαλύτερο κίνδυνο.

«Πιστεύω ότι το χειρότερο είναι πίσω μας», δήλωσε ο Σόιμπλε στη γερμανική εφημερίδα Bild δείχνοντας πιο αισιόδοξος από την Ανγκελα Μέρκελ που σε δηλώσεις στις αρχές Δεκεμβρίου δεν θέλησε να άρει τον συναγερμό για την ευρωζώνη.

Εκτιμά, ακόμη,πως η Ελλάδα έχει συνείδηση ότι μόνο με δύσκολες μεταρρυθμίσεις θα μπορέσει να υπερβεί τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. «Η κυβέρνηση της Αθήνας ξέρει πως δεν μπορεί να διατυπώνει υπερβολικά οικονομικά αιτήματα προς τις άλλες χώρες της ζώνης του ευρώ. Κατά συνέπεια, καταπιάνεται τώρα με τις μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο υπουργός.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών δηλώνει πεπεισμένος ότι η Γαλλία θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, ενώ χαρακτηρίζει ικανοποιητική την ανάπτυξη στην Γερμανία.

«Η κατάσταση είναι καλύτερη απ' ό,τι πιστεύουμε, επειδή μεταξύ άλλων το εμπόριο με τις ΗΠΑ και την Ασία ενισχύεται», εξηγεί.

Προς το παρόν η γερμανική κυβέρνηση εξακολουθεί να υπολογίζει σε μια ανάπτυξη 1% το 2013, ενώ η γερμανική κεντρική τράπεζα έχει από την πλευρά της μειώσει την πρόβλεψή της στις αρχές Δεκεμβρίου στο 0,4%.

Ο Σόιμπλε διέψευσε εξάλλου ότι σχεδιάζει ένα πρόγραμμα περιστολής δαπανών για να τεθεί σε εφαρμογή μετά τις βουλευτικές εκλογές του φθινοπώρου του 2013, όπως ανέφερε ο γερμανικός Τύπος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ