Αποδράσεις που θα ...συζητηθούν - iefimerida.gr

Αποδράσεις που θα ...συζητηθούν

Αποδράσεις που θα ...συζητηθούν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπέροχα τοπία, φυσικά χρώματα και δύναμη που αφυπνίζουν κυριαρχούν στους καμβάδες του ζωγράφου και αρχιτέκτονα Μελέτη Λούκου που θα πραγματοποιήσει νέα έκθεση εικαστικών από τις 28 Δεκεμβρίου.

Αποδράσεις που θα ...συζητηθούν | iefimerida.gr 0

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο stavlos -Ηρακλειδών 10 στο Θησείο. Ο καλλιτέχνης και αρχιτέκτονας Μελέτης Λούκος εκκινεί από τη φράση του Νίτσε «Το γεγονός ότι αισθανόμαστε τόσο ευχάριστα στη φύση οφείλεται στο ότι αυτή δεν έχει γνώμη για μας». Ο ίδιος ο ζωγράφος αναφερόμενος στη επερχόμενη έκθεσή του με τίτλο «αποδράσεις» γράφει:

Αποδράσεις που θα ...συζητηθούν | iefimerida.gr 1

«...Είναι αυτές οι εικόνες που κάθε τόσο διεγείρουν τον αμφιβληστροειδή μου και στέκομαι και θαυμάζω σε ταξίδια και περιπάτους. Είναι το ίδιο Ελληνικό φως που εισχωρεί σε έναν πυκνό ελαιώνα στο Πήλιο, που φωτίζει τις παπαρούνες και τα σπάρτα στην ορεινή Κορινθία, που προσπαθεί να διαπεράσει τα πεύκα της αρχαίας Κοίλης, που δημιουργεί σκηνικά στη βεράντα μου.

Σε αυτές τις εικόνες καταφεύγω και παλεύω να αποδράσω με τα έργα μου προσπαθώντας να συγκρατήσω την αρχική συγκίνηση...»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ