Sound Injections 3 - iefimerida.gr

Sound Injections 3

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Tri Angle records με κάθε καινούρια κυκλοφορία της μετατρέπεται σε μια από τις καλύτερες ανεξάρτητες εταιρείες που κυκλοφορούν εκεί έξω. Μετά τους Balam Acab, oOoOOO, How To Dress Well, Clams Casino και Holy Other, ο ιδρυτής και blogger Robin Carolan (είναι υπεύθυνος για το 20jazzfunkgreats) έβαλε πλώρη για την Fatima Al Qadiri. Με το άτιτλο μέχρι στιγμής EP της να κυκλοφορεί πιθανότατα στα τέλη Αυγούστου, η αγνώστου λοιπών στοιχείων δεσποινίς κατάφερε να με συγκινήσει με το πανέμορφο «Hip Hop Spa» της. Ένα εξαιρετικά ατμοσφαιρικό κομμάτι που κινείται στο ύφος της εταιρείας. Αργόμπιτο, σκοτεινό, στοιχειωμένο, ανατριχιαστικό, ατμοσφαιρικό, εθιστικό και άκρως κινηματογραφικό. Δεν ξέρω τι άνθρωπος είναι αυτός ο Carolan, πάντως το γούστο του είναι αλάνθαστο (μέχρι στιγμής)!

Άλλη μια τρανή και πρόσφατη απόδειξη για το ποιόν της προαναφερθείσας εταιρείας είναι το «With U» του Holy Other. Ότι αναμέναμε πώς και πώς την κυκλοφορία του συγκεκριμένου EP, το είχαμε πει. Ότι αποτελεί όμως μια από τις ομορφότερες και καλύτερες δουλειές που άκουσα φέτος, είναι κάτι που το συνειδητοποίησα όταν το άκουσα για δέκατη συνεχόμενη φορά. Η μελαγχολική electronica, το αισθησιακό RN'B, η αλάνθαστη αίσθηση της μελωδίας, το βάθος των συναισθημάτων που κρύβει και σου εκφράζει, η πεντακάθαρη και μυστικιστική παραγωγή συμπληρώνουν το παζλ της ηλεκτρονικής μουσικής του σήμερα!

Χωρίς να απομακρύνεται από τον ήχο αυτόν, ο CHLLNGR στο «Ask For» μπλέκει το dub, το 2-step, το RN'B και τα μεταφέρει σε ομιχλώδη σοκάκια γεμάτα απειλητικές σκιές. Έχει ήδη έτοιμο το ντεμπούτο του στην Green Owl που κυκλοφορεί στις 5 Ιουλίου και σε αναγκάζει να μάθεις το όνομά του.

Η «ανακάλυψη» όμως της εβδομάδας έρχεται από τα εγχώρια. Ο Victim Of Society ζει στην Αθήνα αλλά η καρδιά του ανήκει αλλού. Στο «Fake Friends» το rockabilly γίνεται ένα με τους Gun Club και τους Suicide. Η βρωμιά στις κιθάρες και το ξεφτισμένο drum machine δίνουν τον groovy ρυθμό με τα φωνητικά να συνεχίζουν αυτό που ξεκίνησε ο Dirty Beaches. Είναι νωρίς ακόμα αλλά έχω την αίσθηση ότι κάτι γίνεται εδώ! Ότι τα καλύτερα έρχονται!

http://soundcloud.com/fatima-al-qadiri/hip-hop-spa

http://soundcloud.com/alteredzones/sets/holy-other-with-u

http://soundcloud.com/sound-injections/chllngr-ask-for

Sound Injections

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ