ΣΥΡΙΖΑ: Αφήστε τη Βίλα Αμαλία και πιάστε τη Χρυσή Αυγή -ΝΔ: Κλαψουρίζουν οι κουκουλοφόροι - iefimerida.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Αφήστε τη Βίλα Αμαλία και πιάστε τη Χρυσή Αυγή -ΝΔ: Κλαψουρίζουν οι κουκουλοφόροι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα διαμάχη, με έναν ακόμη «πόλεμο» ανακοινώσεων, ξέσπασε ανάμεσα στη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Δημοκρατία και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Λίγες μέρες μετά την ανταλλαγή «κατηγοριών» για τα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008, με τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και τις καταστροφές σε κτίρια και καταστήματα που ακολούθησαν, στο επίκεντρο των δύο αντίπαλων πλευρών βρέθηκε η αστυνομική επέμβαση στη Βίλα Αμαλία και η εκκένωση του κτιρίου.

Η Νεολαία Συνασπισμού μέσα από την ανακοίνωσή της υποστηρίζει πως «για την ΕΛΑΣ,το πρόβλημα στις γειτονιές του κέντρου δεν είναι οι μαχαιροβγάλτες της Χρυσής Αυγής. Δεν είναι τα κακοποιημένα κορμιά των μεταναστών,ούτε οι μελανοχιτώνες που κυκλοφορούν με εξοπλισμό μάχης,στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα», αλλά η «ύπαρξη κοινωνικών χώρων σαν τη Βίλλα Αμαλίας,που βάζουν φραγμό με την ύπαρξη τους,στον εκφασισμό και τον κοινωνικό κανιβαλισμό».

«Δεν μας προκαλεί καμία έκπληξη ότι ένα χώρος που βρίσκεται για χρόνια στο στόχαστρο των νεοναζί, εκκενώνεται μια μέρα μετά την καταψήφιση από την τρικομματική συγκυβέρνηση μαζί με τη Χρυσή Αυγή, της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για διαλεύκανση του σκανδάλου με τη λίστα Λαγκάρντ» συμπληρώνει.

Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως «οι κουκουλοφόροι της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, αφού το κάλεσμά τους να καεί η Αθήνα και οι περιουσίες των Ελλήνων έπεσε στο κενό, τώρα "κλαψουρίζουν", επειδή η ΕΛΑΣ εφάρμοσε το νόμο και εξουδετέρωσε το στρατηγείο τους, τη Βίλα Αμαλία».

Πήρε θέση και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης

Από την πλευρά του, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης σημείωσε πως «είναι να απορεί κανείς για το πώς ένας χώρος κατασκευής χιλιάδων εμπρηστικών μηχανισμών "μολότοφ" περιγράφεται σαν... "κοινωνικός χώρος"».

«Όμως, η ελληνική κοινωνία και κρίση έχει και γνώση για το τι συμβαίνει στους χώρους των καταλήψεων δημοσίων κτιρίων. Γνωρίζει επίσης ποιος συναγωνίζεται το άλλο άκρο στην άσκηση βίας, ποιος είναι θαυμαστής, ακόμη και σήμερα, αυταρχικών και ολοκληρωτικών καθεστώτων και ποιος φαντασιώνεται την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Ανταπάντηση ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ και υπουργείο

Στο... πνεύμα των εορταστικών ημερών κινήθηκε η απάντηση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σε όσα υποστήριξαν Νέα Δημοκρατία και υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

«Να ευχηθούμε ο Άγιος Βασίλης να φέρει λίγη περισσότερη σοβαρότητα και έμπνευση στα γραφεία Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, που θεωρούν ότι με εμφυλιοπολεμικού κλίματος ανακοινώσεις θα κατορθώσουν να ξεχάσει η κοινωνία, έστω και λίγο, τις συνέπειες της μνημονιακής βαρβαρότητας, καθώς και να κρύψουν την κοινωνική τους απομόνωση» υπογραμμίζουν τα στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ